Zo pakte Toon Aerts zijn eerste eindzege in de Telenet Superprestige

Tuesday 16 February 2021

Zo pakte Toon Aerts zijn eerste eindzege in de Telenet Superprestige

De Telenet Superprestige 2020-2021 zit erop. Gedurende acht races, van oktober tot februari, hebben de renners het beste van zichzelf gegeven om het oudste regelmatigheidscriterium binnen te halen. Dat kon uiteindelijk maar door één renner gebeuren: Toon Aerts mag zichzelf winnaar van het eindklassement van de Telenet Superprestige ‘20-‘21 noemen.  

Na winst in de openingsmanche in het Nederlandse Gieten stond Toon Aerts (BEL, Baloise – Trek Lions) enkele weken aan de leiding, tot Eli Iserbyt (BEL, Pauwels-Sauzen Bingoal) via winst in de tweede manche in Ruddervoorde en een tweede plek in wedstrijd nummer drie in Niel het roer overnam. Nadat Iserbyt vervolgens ook tweede eindigde in Merksplas en met de overwinning aan de haal ging in Boom, stond hij comfortabel aan de leiding bij de start van de voorlaatste manche in Heusden-Zolder. Op dat Limburgse parcours kwam hij echter ongelukkig ten val, wat hem niet alleen punten maar ook de leiding in het algemene klassement kostte. Toon Aerts finishte daar pas zesde, maar dat bleek toch voldoende te zijn om de leiderspositie weer over te nemen. Tijdens de laatste wedstrijd in Middelkerke maakte Iserbyt, hersteld van zijn val, het Aerts nog even lastig, waardoor het eindklassement die laatste ei zo na ontglipte. Uiteindelijk hield Aerts stand en kon hij de eindzege in de Telenet Superprestige ’20-’21 veiligstellen.  

In de strijd om de derde plaats legde Michael Vanthourenhout (BEL, Pauwels-Sauzen Bingoal) met winst in Merksplas en een tweede plaats in Boom de basis voor een podiumplek in het eindklassement. In Middelkerke bevestigde hij door na ploegmaat Laurens Sweeck (BEL) als tweede over de finish te bollen en zo haalde hij de derde plek in het klassement definitief binnen.  

Zo eindigt de 39e Telenet Superprestige met de allereerste eindzege voor de Belgische Toon Aerts (99 punten), op de voet gevolgd door Eli Iserbyt (97 punten) en Michael Vanthourenhout (94 punten).