Wereldkampioene Brand domineerde de Telenet Superprestige

Dinsdag 16 Februari 2021

Wereldkampioene Brand domineerde de Telenet Superprestige

Na acht manches is het volledige podium van de Telenet Superprestige 2020-2021 gekend. De absolute koningin van dit seizoen was zonder twijfel Lucinda Brand. De Nederlandse pakte maar liefst 5 overwinningen op het totaal van 8 en mocht zich zo in Middelkerke winnares van het eindklassement noemen.  

Ondanks de vlotte eindzege van Brand (Telenet – Baloise Lions), was het Ceylin der Carmen Alvarado (NL, Alpecin – Fenix) die bij de start van de Telenet Superprestige tot twee keer toe met de overwinning aan de haal ging. Na zeges van de toenmalige wereldkampioene in Gieten en Ruddervoorde nam Brand de fakkel over. Vanaf de derde manche was het Brand die maar liefst 5 keer op rij de dagzege opeiste in Niel, Merksplas, Boom, Gavere en Heusden-Zolder. Ondanks haar dominantie moest Brand tot in Boom wachten om de top van het klassement te bereiken. In de laatste manche werd ze nog gedwongen om het onderste uit de kan halen en leek de eindzege even aan een zijden draadje te hangen. Uiteindelijk moest Brand in Middelkerke enkel Denise Betsema (NL, Pauwels – Sauzen Bingoal) en Alvarado laten voorgaan, waardoor ze de eindzege in het klassement kon binnenhalen.  

Niettemin behaalde Alvarado in deze editie van de Telenet Superprestige enkel podiumplekken. Door vaak in het zog van Brand te finishen, legde ze haar landgenote meermaals het vuur aan de schenen en de eindzege ontglipte haar maar net in Middelkerke. De derde plaats werd lange tijd door Annemarie Worst (NL, 777) ingepalmd, maar in de zesde manche in Gavere liet zij een steek vallen, waardoor ze wegzakte in het klassement en Denise Betsema naar plek drie opschoof. Die zag haar kans schoon en bezegelde haar plek op het eindpodium met een solonummer in de slotmanche in Middelkerke.  

De spannende strijd om het eindklassement van de 6e editie van de Telenet Superprestige resulteerde uiteindelijk in een verschil van slechts twee punten tussen Brand (114 punten) en Alvarado (112 punten), die beide wel duidelijk Betsema (101 punten) op plek drie achter zich lieten.