Van der Haar snelt naar zege in de slotmanche

Zaterdag 12 Februari 2022

Van der Haar snelt naar zege in de slotmanche

Na een bijzonder snelle wedstrijd mocht Europees kampioen Van der Haar zegevieren in Gavere. Hij soleerde in de slotmanche en pakte de overwinning voor Iserbyt en Aerts. De eindzege van Iserbyt kwam niet meer in gevaar.

De beste start had Europees kampioen Van der Haar niet, maar na de beklimming in ronde twee kon de Nederlander z’n wagonnetje vooraan aanpikken. Lang hoefden we niet op actie te wachten. Van der Haar had er duidelijk zin in en draaide bij het ingaan van de derde ronde het gashendel open.

Heel even leek de eindzege van Iserbyt in gevaar te komen, toen hij in ronde drie hard tegen de grond ging in een afdaling. De leider in het klassement kon z’n wedstrijd snel hervatten en sloot in geen tijd aan bij Van der Haar, die de rest continu onder druk zette. Zodra Iserbyt bij de Europees kampioen kwam aansluiten, ging Van der Haar er opnieuw vandoor.

De vogel was vooraan gaan vliegen. Iserbyt kreeg in de achtervolging weer het gezelschap van ploegmaat Vanthourenhout en Toon Aerts. Met nog twee ronden te gaan probeerde Aerts z’n kompanen af te schudden met een versnelling bergop. Iserbyt moest de rol lossen, maar wist vrij snel het gat weer te dichten.

Eén ronde verder probeerde Aerts het op exact dezelfde plaats een tweede keer. Het gat was groter en Iserbyt leek te kraken, maar niets was minder waar. De leider in het klassement kwam terug op het wiel van Aerts en plaatste bij het ingaan van de slotronde z'n ultieme versnelling. Aerts moest het hoofd buigen en vrede nemen met de derde plaats.

Vooraan snelde Van der Haar tussen de joelende fans naar de overwinning. Meer dan een minuut na de Europees kampioen mocht ook Iserbyt als eindwinnaar in het klassement de handen in de lucht steken. Aerts strandde uiteindelijk op 1’40”.