Van Aert snelt in slotronde naar de overwinning

Wednesday 27 December 2023

Van Aert snelt in slotronde naar de overwinning

Net als in 2021 en 2022 mag Wout van Aert op het hoogste schavotje plaatsnemen in Heusden-Zolder. Hij snelde in de slotronde weg van Eli Iserbyt en snelde solo naar de overwinning. Joris Nieuwenhuis eindigde op de derde plaats.

Bij de mannen zat de wedstrijd lange tijd op slot. De enige die in de eerste wedstrijdhelft even ging versnellen, was de 20-jarige Tibor Del Grosso (Alpecin-Deceuninck). De Nederlander ging er bij het ingaan van ronde vier even vandoor, maar wegrijden lukte niet.

Het was wachten tot ronde vijf. Toen versnelde Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), met Van Aert (Jumbo-Visma) in zijn wiel. Ook Del Grosso en Vandeputte pikten hun wagonnetje aan. Wegrijden deden ze niet, bij het ingaan van de voorlaatste ronde reed er nog steeds een kopgroep van zeven op en rond het Circuit van Zolder.

Iserbyt ging in ronde zes het tempo bepalen, maar versnellen om weg te rijden deed hij niet. Dat was wat Van Aert op zijn beurt aan het eind van de voorlaatste ronde wél deed. Een kleine hapering van Van Aert gaf Iserbyt de kans om mee te glippen. Met twee doken ze de voorlaatste ronde in.

Vlak voor het ingaan van de laatste ronde zette Van Aert net als een ronde eerder Iserbyt onder druk, maar die kraakte niet. Hij vocht zich terug naar het wiel van Van Aert en ze begonnen met twee aan de slotronde. Iserbyt was de eerste die het probeerde met een versnelling op de balken.

Daarna achtte Van Aert z’n moment gekomen. In aanloop naar de technische zone aan het eind van de omloop gaat hij op en over Iserbyt. Van Aert pakte snel enkele meters en zette z’n concurrent stevig onder druk. Bij Iserbyt kraakte het, hij moest vrede nemen met de tweede plaats. Van Aert snelde naar de overwinning, de derde op een rij in Heusden-Zolder.