Twee op twee voor Alvarado in Niel

Saturday 11 November 2023

Twee op twee voor Alvarado in Niel

Ceylin Alvarado kende geen tegenstand in de derde manche van de Telenet Superprestige. Met een kleine minuut voorsprong op Aniek van Alphen reed ze naar haar tweede overwinning in Niel. Annemarie Worst eindigde als derde.

Na de gekende snelle start van Marie Schreiber was het Ceylin Alvarado die al snel haar duivels ontbond. Op een parcours dat met modder en water bezaaid lag, was het ieder voor zich. De foutenlast zorgde snel voor de nodige verschillen en heel wat verschuivingen in de achtergrond. Er was slechts één renster die zich kiplekker voelde op dit parcours: Ceylin Alvarado.

Na de eerste ronde telde de leidster al een voorsprong van 14 seconden op Annemarie Worst. Marie Schreiber volgde op dat moment op 23 seconden. Halfweg ronde twee liep die afstand al op tot respectievelijk 39 en 55 seconden. In de achtervolging volgden Manon Bakker op vier, Maghalie Rochette op vijf, Sanne Cant op zes en Inge van der Heijden op zeven.

Ceylin Alvarado keek niet meer achterom en reed met tal van foutloze passages richting meer dan een minuut voorsprong op haar eerste achtervolgsters. In de achtergrond was de strijd om de overige podiumplaatsen ondertussen losgebarsten. Maar liefst vijf rensters kwamen op dat moment in aanmerking voor plaatsen twee en drie.

In de laatste van vier ronden was het Aniek van Alphen die een sterke indruk gaf. Ze leek de vele modder wel te kunnen smaken en had haar wedstrijd goed ingedeeld. Het zoveelste foutje bij Worst was de druppel. Een schuiver op een schuine kant was het moment voor Van Alphen om Worst voorbij te gaan.

Ceylin Alvarado reed met overmacht naar haar tweede overwinning in de Telenet Superprestige dit jaar. Net zoals vorig jaar stond ze opnieuw op het hoogste schavotje in Niel. Aniek van Alphen finishte knap als tweede, gevolgd door ploeggenote Annemarie Worst op plaats drie.