Oppermachtige Pieterse soleert naar winst in Diegem

Woensdag 28 December 2022

Oppermachtige Pieterse soleert naar winst in Diegem

De Nederlandse Puck Pieterse demonstreerde in Diegem en reed van start tot finish aan de leiding. Zo mocht ze bij haar eerste deelname aan de Telenet Superprestige meteen het zegegebaar maken. Haar landgenotes Shirin van Anrooij en Ceylin Alvarado vervolledigden het podium.

Bij kunstlicht waren het Blanka Vas en Puck Pieterse die de beste start kenden in Diegem. Ze trokken het peloton meteen op een lint. Iets verder achterin dan haar lief was, vonden we Shirin van Anrooij terug, die een slechte start had. Zelfs een lichte knieling kon Pieterse niet afremmen, de jonge Nederlandse nam een blitzstart en reed op tempo weg van haar concurrentes. Ze sprong als enige over de balken en reed al meteen een mooie voorsprong bij elkaar.

Het was in eerste instantie haar ploeggenote Ceylin Alvardo, Denise Betsema en Vas die de achtervolging inzetten. In de achtergrond was Van Anrooij hard aan het vechten om weer vooraan in de wedstrijd te komen en daar slaagt ze ook in. Terwijl Vas vooraan wegviel, zien we Van Anrooij en Inge van der Heijden voorbij Alvarado en Betsema gaan.

Iets later Van Anrooij liet haar landgenote Van der Heijden achter en om koers te zetten richting Pieterse. Ze leek dichter en dichter te komen, op een bepaald moment bedroeg haar achterstand slechts 6 seconden, maar kon nooit de aansluiting maken. Pieterse, die telkens goed gebruik maakte van de passage aan de balken, kan weer verder wegrijden.

Voor de laatste plaats op het podium kregen we nog een strijd tussen Alvarado en Van der Heijden. Het was uiteindelijk Alvarado die het haalde, ze wordt zo ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement van de Superprestige. Op dat moment was Pieterse al solo aangekomen, na een hele wedstrijd aan de leiding te hebben gereden. Van Anrooij strandde zo op een tweede plaats.