Lucinda Brand rondt knappe solo af in Merksplas

Zaterdag 20 November 2021

Lucinda Brand rondt knappe solo af in Merksplas

Lucinda Brand heeft de vierde manche van de Telenet Superprestige in Merksplas op haar naam geschreven. De wereldkampioene reed solo naar de overwinning, nadat ze al in de eerste ronde ten aanval trok.

De start van de Aardbeiencross in Merksplas verliep hectisch. Belgisch kampioene Sanne Cant (IKO – Crelan) ging tegen de vlakte en was meteen op achtervolgen aangewezen. Dat was ook wat de rest van het peloton moest doen halverwege de eerste ronde, want Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) trok meteen in de aanval. Op het einde van de eerste ronde had de wereldkampioene al een voorsprong van 14 seconden.

Annemarie Worst (777), Denise Betsema (Pauwels Sauzen – Bingoal) en Yara Kastelijn (IKO – Crelan) probeerden de voorsprong van Brand zo klein mogelijk te houden, maar eenvoudig was dat niet. De wereldkampioene had fantastische benen en slaagde er in om haar voorsprong nog verder uit te bouwen.

Het achtervolgende drietal begreep dat er geen maat stond op Brand. De wedstrijd leek gereden, waardoor de achtervolgers naar elkaar begonnen te kijken. Na een mindere passage door de zandbak moest Kastelijn op het einde van de voorlaatste ronde een gaatje dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Annemarie Worst nog. De Nederlandse reed naar de tweede plaats. Denise Betsema vervolledigde het podium. Voor Lucinda Brand was het haar derde overwinning in de Telenet Superprestige. De wereldkampioene neemt opnieuw de leiding over in het klassement.

© Photopress