Lucinda Brand outstanding in eindklassement

Woensdag 23 Februari 2022

Lucinda Brand outstanding in eindklassement

De Nederlandse Lucinda Brand heeft voor het tweede jaar op rij het Telenet Superprestige klassement gewonnen. Er was niets te doen aan de Europese kampioene die maar liefst zes van de zeven manches op haar naam kon schrijven. We blikken nog even terug op haar schitterend seizoen.

Brand begon meteen goed aan haar nieuw Telenet Superprestige seizoen. Tijdens de eerste manche in Gieten leek Denise Betsema lange tijd met de overwinning aan de haal te gaan, maar Brand remonteerde haar landgenote en kwam solo over de streep.

Enkel in Ruddervoorde kende de Europese kampioene een mindere dag. Ze werd er vijfde op bijna 2 minuten van Betsema. Op die manier kon haar landgenote de leiding in het klassement overnemen. In Niel was Brand opnieuw een klasse te sterk en maakte ze al snel punten goed door de wedstrijd volledig naar haar hand te zetten.

Na een knappe solo in Merksplas slaagde Brand erin om in het klassement opnieuw over Betsema te wippen, met één puntje verschil. Maar dat kleine verschil kon ze meteen uitbreiden in Boom waar ze nog maar eens een sterke solo uit de benen schudde.

Nagelbijten was het wel tussen Kerst en nieuw in Heusden-Zolder. Met een stevige sprint aan de streep trok ze het laken naar zich toe na een spannend duel met de jonge Fem van Empel. In de slotmanche in Gavere zette ze de puntjes vervolgens op de ‘i’ en ging ze er al meteen vandoor in de eerste ronde. Ze gaf zo haar eindoverwinning in de Telenet Superprestige extra glans. Brand was uiteindelijk overtuigend en met 9 punten voorsprong op Betsema de eindwinnares.