Eli Iserbyt wint voor het eerst eindklassement

Woensdag 23 Februari 2022

Eli Iserbyt wint voor het eerst eindklassement

Eli Iserbyt was de meest constante renner tijdens dit Telenet Superprestige seizoen. Met drie overwinningen en drie overige podiumplaatsen won hij overtuigend het eindklassement. Het is overigens de eerste keer dat de renner van het Pauwels Sauzen-Bingoal team de eindoverwinning in de elitecategorie op zijn naam mag schrijven.

Het was Toon Aerts die in de openingsmanche in Gieten aan het langste eind trok voor Quinten Hermans. Iserbyt werd na een strijd om de laatste podiumplek, derde. Beter ging het de West-Vlaming af in Ruddervoorde. Daar kon hij voor het tweede jaar op rij winnen.

In Niel werd het een strijd tot op de meet tussen Iserbyt en Aerts. Iserbyt zette het spannende duel naar zijn hand en werd zo ook leider in het klassement met één puntje verschil op Aerts. De West-Vlaming kon in Merksplas een vervolg breien aan z'n zegereeks. Zijn concurrent Aerts viel er net naast het podium en verloor zo kostbare punten, waardoor Iserbyt een goede zaak deed in het klassement.

In Boom stond er geen maat op Wout van Aert die er zijn rentree maakte. Iserbyt had een mindere dag en werd vierde, maar zijn leidersplaats in het klassement kwam daarmee niet in het gedrang. Ook in Heusden-Zolder was Van Aert een klasse te sterk voor de tegenstand. Hoewel Iserbyt voor de tweede plaats knokte, moest hij uiteindelijk de duimen leggen voor een snellere Pidcock.

In de slotmanche in Gavere was Iserbyt zo goed als zeker van de eindzege. Er moesten al spectaculaire dingen gebeuren om de overwinning nog af te staan aan Aerts, die nog steeds tweede stond. Iserbyt en Aerts werden in de klassieker respectievelijk tweede en derde achter een sterke Lars van der Haar. Iserbyt kon zo voor de eerste keer en met 5 punten voorsprong op Aerts de eindoverwinning op zak steken. Europees kampioen Van der Haar strandde 17 punten achter Iserbyt op de derde plaats.