Eli Iserbyt wint secondenspel in Merksplas

Zaterdag 20 November 2021

Eli Iserbyt wint secondenspel in Merksplas

Eli Iserbyt heeft in Merksplas zijn derde overwinning in de Telenet Superprestige van dit seizoen behaald. De West-Vlaming plaatste in de voorlaatste ronde een stevige versnelling en kwam met een kleine voorsprong solo over de finish.

Het was Quinten Hermans (Tormans CX Team) die in Merksplas als eerste het veld in dook. Samen met de Nederlander Ryan Kamp (Pauwels Sauzen – Bingoal) bepaalde hij het tempo tijdens de eerste twee ronden. De ploegmaats Laurens Sweeck en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) en Toon Aerts (Baloise Trek Lions) volgden in hun spoor.

Ryan Kamp bleek zich in het wedstrijdbegin vergaloppeerd te hebben, hij moest de rol voorin lossen. Europees kampioen Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) maakte de omgekeerde beweging. Hij had zijn start wat gemist en moest tijdens de eerste ronden terrein goedmaken. De Nederlander kon halfweg wedstrijd voorin aansluiten.

Ondanks verschillende aanvalspogingen en foutjes slaagde niemand er in om het verschil te maken. De vijf leiders waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In de voorlaatste ronde achtte Eli Iserbyt zijn moment gekomen. De West-Vlaming kon een kleine voorsprong bij elkaar fietsen, maar kwam even later ten val. Toon Aerts nam de leiderspositie over, voor zijn ploegmaat Lars van der Haar ging het te snel.

Iserbyt liet het niet aan zijn hart komen en plaatste niet veel later een nieuwe aanval. In de achtervolging keken Hermans, Sweeck en Aerts naar elkaar, waardoor Iserbyt een vijftal seconden voorsprong had. Hermans plaatste in de laatste ronde nog een versnelling, maar hij kwam niet meer tot op het achterwiel van Iserbyt. De West-Vlaming mocht het zegegebaar maken en verstevigt zo zijn leiderspositie in de Telenet Superprestige. Quinten Hermans en Laurens Sweeck mochten mee op het podium.

© Photopress