De dubbel voor Eli Iserbyt

Saturday 10 February 2024

De dubbel voor Eli Iserbyt

Een ontketende Eli Iserbyt zette in Middelkerke de kers op de taart van zijn Telenet Superprestige seizoen. Naast de overwinning in Middelkerke kroonde hij zich ook tot eindwinnaar. Ploeggenoot Michael Vanthourenhout eindigde op twee, Joris Nieuwenhuis op drie.

Eli Iserbyt had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Zijn finale doel dit seizoen? Een vijftigste profoverwinning in het veld. Ondanks een klein foutje, nam hij de snelste start. Op het loodzware parcours voelde Nederlands Kampioen Joris Nieuwenhuis zich duidelijk in z’n sas. Halfweg de eerste ronde voerde hij de forcing. Iserbyt, Orts, Wyseure, Vandeputte en Adams achtervolgden.

Ook Joran Wyseure verteerde het zware parcours vlot. In ronde twee wist hij zich los te rukken van zijn concurrenten. Pech gooide in ronde drie roet in het eten van de West-Vlaming. Hij werd helemaal teruggeslagen en zou de wedstrijd later verlaten.

Halverwege de wedstrijd stagneerde de voorsprong van Nieuwenhuis op zo’n 25 seconden. Michael Vanthourenhout wist zich ondanks een slechte start toch een weg naar voren te banen. Hij kreeg Lars van der Haar mee in z’n wiel.

Ommekeer in ronde zes. Een ontketende Belgisch kampioen, Eli Iserbyt, ging op en over iedereen. Op korte tijd kregen we zowaar opnieuw een wedstrijd. Drie kampioenen - Nederlands, Belgisch en Europees - leken de finale te gaan kleuren. Dat was echter zonder Iserbyt gerekend. Voor het ingaan van de laatste ronde leek hij nog even het gezelschap te krijgen van ploegmaat Michael Vanthourenhout, maar met een laatste versnelling zette hij de puntjes op de i.

Overwinning nummer vier van het Telenet Superprestige seizoen voor Eli Iserbyt. Europees kampioen Michael Vanthourenhout eindigde als tweede, Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis als derde. Iserbyt wint zo voor de tweede maal het eindklassement van de Telenet Superprestige. In de eindstand volgt Nieuwenhuis op twee, Niels Vandeputte op drie.