Brand pakt vierde zege op rij in Gavere

Zondag 13 December 2020

Brand pakt vierde zege op rij in Gavere

Al voor de 4e manche op rij kleuren dezelfde namen het podium bij de vrouwen. Met ook al voor de 4e keer op rij Brand als winnares. De Nederlandse haalt het in haar eerste deelname in Gavere na een knappe solo voor haar landgenotes Betsema en wereldkampioene Alvarado.

Al in de eerste ronde komen de sterkste rensters naar voor. Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) vliegt er van bij de start in en rijdt na de eerste beklimming haar concurrentes vlot uit het wiel. Ze fietst snel een voorsprong van een kleine 10 seconden bij elkaar op haar landgenotes Brand (Telenet-Baloise Lions) en Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix).

Brand ziet het gevaar en laat in ronde twee wereldkampioene Alvarado achter. Ze kan het gat met Betsema vlot dichten. De twee voorin vinden elkaar, maar de voorsprong op Alvarado vergroten lukt in eerste instantie niet. Integendeel, de wereldkampioene sluipt meter voor meter dichterbij. Maar zodra de klim opdoemt, moet Alvarado de inhaalrace staken. Aan het einde van ronde 3 is het Brand die Betsema onder druk zet. Betsema moet 4 seconden prijsgeven, Alvarado volgt op 12 tellen.

Brand bouwt haar voorsprong gestaag uit. Aan het einde van de voorlaatste ronde telt haar voorsprong op Betsema al 12 seconden. Opgeven doet Betsema niet. De landgenote van Brand blijft vechten en houdt de druk van achteruit zo hoog. Toch blijkt de voorsprong voor Brand voldoende.

De overwinning komt in de laatste ronde niet meer in gevaar en Brand rijdt zo solo naar haar vierde zege op rij in de Telenet Superprestige. Betsema strandt op 12 seconden op plek 2. Wereldkampioene Alvarado moet vrede nemen met de derde plaats. Op die manier krijgen we in Gavere uiteindelijk identiek hetzelfde podium als in Merksplas. Brand neemt ook de leiding in het klassement.