Brand pakt eindzege na 6e overwinning dit seizoen

Zaterdag 12 Februari 2022

Brand pakt eindzege na 6e overwinning dit seizoen

Tijdens de laatste manche in Gavere stond er geen maat op Europees kampioene Brand. De Nederlandse reed weg in ronde één en werkte de volledige wedstrijd solo af. In de achtervolging was het uiteindelijk Worst die voor Betsema de tweede plaats wegkaapte.

Het was niet lang wachten op de beslissende aanval. Al in ronde één kon Europees kampioene Brand bij de eerste beklimming het verschil maken. Ze pakte enkele meters en kon in de vijf ronden die volgden het gat uitdiepen. Haar voorsprong liep op van 7 tot 45 seconden.

In de achtervolging waren Worst en Betsema haast de volledige wedstrijd aan elkaar gewaagd. De jonge Zoë Backstedt reed lange tijd in het zog van de twee Nederlandse achtervolgsters, maar moest tijdens de wedstrijd toch meter voor meter prijsgeven. In de slotronde viel uiteindelijk de beslissing voor plek twee. Worst versnelde voor de laatste klim en kon bergop definitief wegrijden van landgenote Betsema.

Ondertussen was Brand al een tijdje zeker van de overwinning. Ze vierde met de aanwezige fans en had aan de finish uiteindelijk 35 seconden voorsprong op het nummer twee, Worst. 51 seconden na Brand bereikte ook Betsema de streep. Met deze zesde dagzege in de Telenet Superprestige '21-'22 wist Brand ook haar eindzege in het klassement binnen te halen.