Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares

Saturday 10 February 2024

Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares

Lucinda Brand vond tijdens de laatste manche van de Telenet Superprestige een parcours op haar maat. In de modder van Middelkerke haalde ze het met ruime voorsprong op Ceylin Alvarado en Annemarie Worst. Alvarado kroonde zich op haar beurt tot eindwinnares.

Zand in Middelkerke? Nee hoor! De vele regen van de afgelopen dagen had het parcours omgevormd tot een heuse moddercross. Van bij de start nam Lucinda Brand het initiatief. Een kleine knieval belette Alvarado om mee te schuiven in het wiel van haar landgenote.

Brand wachtte niet en stoomde verder. Na een halve ronde telde haar voorsprong al om en bij de 19 seconden. Bij de eerste doorkomst aan de streep had ze een gat van 25 seconden bij elkaar gefietst van. Alvarado en Worst volgden op plaatsen twee en drie.

In de tweede ronde weet Alvarado Worst van zich af te schudden. Brand krijgt ze niet meer in het vizier. Vanuit de achtergrond zien we ondertussen ook een sterke Verdonschot opschuiven. Bij het ingaan van de derde ronde heeft ze zo al het wiel van Worst te pakken. Verdonschot rijdt foutloos en vlot over het moeilijke parcours. Zonder omkijken neemt ze de maat van de twee Nederlandse vrouwen.

Brand is onnavolgbaar. Met nog twee ronden te gaan heeft ze haar voorsprong op Verdonschot, die ondertussen op plek twee rondrijdt, bijna verdubbeld. Het podium lijkt dan ook vast te liggen. Alvarado houdt haar tempo strak om achtervolgers Marion Norbert-Riberolle en Leonie Bentveld af te houden. Worst is intussen weggezakt tot plaats zes.

Geen verschuivingen meer in de laatste ronde. Lucinda Brand wint, voor Laura Verdonschot en Ceylin Alvarado. Alvarado wint zo voor de derde keer in haar carrière het eindklassement van de Telenet Superprestige. Annemarie Worst en ploeggenote Inge van der Heijden mochten mee op het eindpodium.