Alvarado soleert naar eindklassement

Saturday 11 February 2023

Alvarado soleert naar eindklassement

Met een nieuwe zege en in totaal 5 overwinningen op 8 wedstrijden in de Telenet Superprestige 2022-2023 haalde Alvarado overtuigend de eindzege in het klassement binnen. Ze won in Middelkerke na een lange solo en haalde het voor Brand en Worst.

Vier punten, zoveel bedroeg de voorsprong van Alvarado (Alpecin-Deceuninck) in het klassement. Met een slechte dag kon het voor de leidster in de laatste manche dan toch nog fout gaan. Maar al snel stelde Alvarado zichzelf en haar supporters gerust. Ze ging goed van start en kwam aan het eind van de eerste ronde al solo over de streep nadat Brand (Baloise Trek Lions) een foutje maakte in de zandbak en haar landgenote moest laten rijden. Haar voorsprong bedroeg 7 seconden.

Spanning voor de overwinning was er dus niet. Voor plek twee leek het op een duel tussen ploeggenotes Van der Heijden en Worst (777) uit te draaien na een nieuw foutje van Brand. Maar dat was buiten de voormalig wereldkampioene gerekend. Ze nam een gelletje bij het ingaan van ronde 4, snelde voorbij Van der Heijden en Worst en draaide het gashendel in de achtervolging op Alvarado helemaal open.

Omkijken deed Alvarado niet, integendeel. Ze tuurde vooruit en bouwde stelselmatig haar voorsprong uit. Met een voorsprong van 38 seconden begon ze solo aan haar slotronde. De overwinning gaf ze niet meer uit handen en dus haalde ze na Niel, Merskplas, Heusden-Zolder en Gullegem ook Middelkerke binnen. Brand reed naar de tweede plaats, Worst haalde het voor haar ploeggenote Van der Heijden en werd derde.

Met 5 zeges op in totaal 8 manches was ook de eindoverwinning in het klassement voor Alvarado.