Alvarado recordhoudster in Ruddervoorde

Saturday 28 October 2023

Alvarado recordhoudster in Ruddervoorde

Op het vernieuwde parcours van de 38e editie van de wedstrijd in Ruddervoorde kregen we een ware uitputtingsslag bij de Elite Vrouwen. Ceylin del Carmen Alvarado toonde opnieuw haar stijgend vormpeil. Ze reed naar de overwinning voor landgenote Annemarie Worst en Marion Norbert Riberolle.

De startfase werd echter niet gekleurd door de rensters die het latere podium bezetten. De jonge Britse Zoe Bäckstedt vloog als eerste het veld in. Haar koppositie werd al snel overgenomen door de Luxemburgse Schreiber, die we ook in Overijse vorig weekend een snelle start zagen nemen. Die  snelle start moesten beide rensters echter al snel bekopen.

Latere winnares Alvarado liet niet op zich wachten. Samen met Annemarie Worst speelde ze haasje over. Beide rensters voelden zich blijkbaar in hun sas op de vele korte hellingen. Hun steekspel zorgde ervoor dat ze gestaag een kleine voorsprong uitbouwden. In ronde drie, halfweg wedstrijd, volgden Inge van der Heijden, Aniek van Alphen en Marion Norbert Riberolle op een tiental seconden van de leidsters.

In de achtergrond zagen we Denise Betsema, winnares vorig jaar, ondertussen opschuiven naar een negende plek. Manon Bakker was dan weer minder fortuinlijk en moest opgeven.

Alvarado toonde ondertussen haar sterkte en nam enkele seconden voorsprong. Een gat dat Worst niet onmiddellijk gedicht kreeg. Bij het ingaan van de vierde ronde had Worst wel opnieuw de aansluiting gevonden. De vraag was: hoeveel krachten had dit gekost en zou ze nu het wiel kunnen houden? Alvarado toonde haar suprematie en reed opnieuw weg zonder echt te versnellen. Ze leek vertrokken voor haar derde zege in Ruddervoorde.

In ronden vijf en zes bouwde Alvarado haar voorsprong gestaag en voorzichtig verder uit. Worst reed op een zekere tweede plaats, gevolgd door Riberolle die zich had losgerukt van de Nederlandse Van Alphen en Van der Heijden.

Ceylin del Carmen Alvarado kroonde zich met een derde zege in Ruddervoorde tot recordhoudster bij de Elite Vrouwen. Annemarie Worst en Marion Norbert Riberolle vergezelden haar op het podium. Ook in het algemene klassement deed Alvarado een goede zaak. Haar eerste achtervolgster, Annemarie Worst, volgt reeds op 3 punten.