5 regerende wereldkampioenen aan de start in Gieten

Maandag 05 Oktober 2020

5 regerende wereldkampioenen aan de start in Gieten

Gieten staat zondag 11 oktober weer in het teken van het veldrijden. Op het fraaie overzichtelijke en selectieve parkoers rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg zal de 45e editie worden verreden. Het parcours is dit jaar drastisch gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Het is compacter waardoor alles nog overzichtelijker wordt en voor de renners is het selectiever geworden. Herstelzones zitten er nagenoeg niet in.

Grote deelname

Veldrijders en veldrijdsters zijn blij dat ze van start kunnen gaan. Er werd massaal ingeschreven in beide categorieën. Bij de elite mannen / U23 staan maar liefst 85 deelnemers op de startlijst en bij de elite vrouwen / U23 een 75-tal rensters. Onder hen vele grote namen en maar liefst 5 regerende wereldkampioenen: Ryan Kamp (beloften), Thibau Nys (junioren), Ceylin del Carmen Alvarado (vrouwen elite), Marion Norbert Riberolle (belofte vrouwen) en Shirin van Anrooij (junior vrouwen).

Daarnaast bekende renners als Toon Aerts, Eli Iserbyt (winnaar Gieten 2019), Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel en Quinten Hermans bij de elite mannen. Bij de vrouwen elite o.a. Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Sanne Cant, Inge van der Heyden, Manon Bakker, Aniek van Alphen, Ellen van Loy en Lucinda Brand.

Dagprogramma aangepast:

Vanwege de rechtstreekse tv-uitzendingen is het dagprogramma aanzienlijk aangepast. Op 11 oktober wordt ook de wielerklassieker Gent-Wevelgem verreden. Deze Vlaamse klassieker wordt o.a. in België live uitgezonden. Hun aanvangstijden zijn enigszins aangepast en de aanvangstijden van Gieten zijn hier weer op vastgesteld. Hierdoor zijn beide live-uitzendingen achter elkaar te bekijken. De eerste wedstrijd voor elite vrouwen start om 16.00 uur, gevolgd door de elite mannen om 17.15 uur.

Niet komen maar kijken

Met dit motto wordt de veldrit dit jaar verreden. De organisatie, Stichting Wieler Promotie Oostermoer, en de Provincie Drenthe willen Drentse sportliefhebbers in de gelegenheid stellen om het grote internationale evenement te bekijken. De Belgische live-uitzending wordt integraal overgenomen door RTV Drenthe. Vanaf 16.00 uur worden de wedstrijden voor de vrouwen elite en mannen elite live uitgezonden. Naast RTV Drenthe zullen Proximus en Telenet Play Sports live-uitzendingen vanuit Gieten verzorgen en zal Eurosport op de zondagavond beide wedstrijden uitgesteld live uitzenden.