40 edities Gavere in de Telenet Superprestige

Donderdag 03 Februari 2022

40 edities Gavere in de Telenet Superprestige

Tijd voor de laatste cross van het Telenet Superprestige seizoen en wat voor eentje! De klassieker van formaat in Gavere mag zich klaar maken voor haar 40ste editie onder de vleugels van de Telenet Superprestige.

Iedereen kent ondertussen wel dat typische beeld van het Kasteel Grenier dat in de achtergrond staat te pronken tijdens de veldrit in Gavere. Deze cross is dan ook een echte oerklassieker. De wedstrijd gaat al terug tot 1955 waar er tot en met 1982 sporadisch 10 wedstrijden werden gereden.

Wanneer het ondertussen oudste regelmatigheidscriterium haar intrede maakte in 1982-1983 werd de cross in Gavere er al meteen een onderdeel van. Samen met Overijse, Diegem en Zillebeke vormde de cross het eerste seizoen van de Telenet Superprestige. Sindsdien is Gavere niet meer van de zijde van het klassement geweken. Meer zelfs: op zaterdag 12 februari 2022 zal de cross voor een 40ste keer plaatsvinden onder de vleugels van de Telenet Superprestige.

Recordhouder in Gavere is niemand minder dan Sven Nys, hij kon de cross maar liefst 9 maal op zijn naam schrijven. De eerste wedstrijd voor vrouwen kwam er in 2000 en heeft Sanne Cant bovenaan het lijstje staan met 4 overwinningen. Wij zijn alvast benieuwd wie deze 40ste editie op zijn en haar naam zal schrijven! Graag alles van dichtbij meemaken? Alle info en tickets kan je hier terugvinden.

© Photopress