Yara Kastelijn slaat dubbelsag in Gavere

Yara Kastelijn slaat dubbelsag in Gavere

De Nederlandse Yara Kastelijn (777 Cyclocrossteam) heeft de derde manche van de Telenet Superprestige op haar naam geschreven. De 22-jarige is ook de nieuwe leider in de tussenstand. Haar ploeggenote Alice Maria Arzuffi werd tweede, Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) vervolledigde het podium.

Het parcours in Gavere lag er dan wel droog bij, een makkelijke opdracht werd het allerminst. De vrouwen kregen enkele pittige klimmetjes voorgeschoteld. Het was de Europese kampioene Annemarie Worst die in de eerste rondes de beste indruk gaf. Wereldkampioene Sanne Cant, daarentegen, had van bij de start moeite om het tempo te volgen. Cant was tijdens de verkenning onderuit gegaan en had daar duidelijk last van op het zware parcours.

Vooraan moest Worst het commando overlaten aan Alice Maria Arzuffi, die vorige week won in Boom. Bij een tempoversnelling bergop konden enkel haar ploeggenote Yara Kastelijn en Ceylin del Carmen Alvarado – winnares in Gieten- de Italiaanse volgen.

Het trio beschikte over de beste klimmersbenen en het werd al snel duidelijk dat zij zouden strijden voor de podiumplaatsen. In de voorlaatste ronde voelde Yara Kastelijn zich sterk genoeg om het solo te proberen. Arzuffi speelde het ploegenspel perfect, waardoor Kastelijn meteen enkele meters voorsprong kreeg. Een voorsprong die ze niet meer uit handen zou geven en gestaag uitbouwde. Alice Maria Arzuffi werd tweede, Ceylin del Carmen Alvarado mocht als derde het podium op.

Yara Kastelijn is door haar zege en de offday van Sanne Cant de nieuwe leider in de Superprestige.

Winnares Kastelijn: “Deze overwinning is heel bijzonder! Ik zei vanmorgen in de auto: ‘Wie vandaag wint, wint een klassieker’. En kijk, ik heb zelf gewonnen. Ik voelde me vandaag heel goed op de klimmetjes. Mijn doel dit jaar is om zo vaak mogelijk top vijf te rijden en dat lukt toch aardig.”


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige