Eli Iserbyt zet z’n zegetocht verder in Gavere

Eli Iserbyt zet z’n zegetocht verder in Gavere

Eli Iserbyt zet zijn zegetocht verder. Dé man in vorm heeft nu ook de Superprestige-manche in Gavere gewonnen. Na zo’n 25 minuten wedstrijd gaf hij zijn tegenstanders het nakijken. Lars van der Haar won de strijd om de tweede plaats, Laurens Sweeck werd derde.

De elite mannen moesten 10 rondes afwerken en met de lastige klimmetjes beloofde het een slijtageslag te worden. Zowel Eli Iserbyt als Tom Pidcock waren na een matige start meteen op achtervolgen aangewezen. Iserbyt was snel opnieuw vooraan te vinden, Pidcock moest langer zwoegen om terug te keren.

Lars van der Haar was dan weer als een speer van start gegaan en ook Daan Soete was goed weg. Nadien nam Belgisch kampioen Toon Aerts het kopwerk over. Hij probeerde bergop het verschil te maken, maar Eli Iserbyt en z’n ploegmakker Michael Vanthourenhout lieten zich niet verrassen.

De drie leiders bestookten elkaar met aanvallen, maar aanvankelijk kon niemand wegrijden. Tot Iserbyt na zo’n 25 minuten wedstrijd een uitschuiver van Toon Aerts meteen afstrafte. De zegetocht van Iserbyt was ingezet, niemand kwam nog in z’n buurt.

Achter hem werd het wel spannend. Aerts en Vanthourenhout hadden te veel krachten verspeeld en zakten terug. Het was een verrassende Tom Pidcock die plots weer kans maakte op het podium. De Brit vocht samen met Laurens Sweeck en Lars van der Haar een spannend duel uit voor de overige podiumplaatsen. Een vinnige Van der Haar kon bergop het laken naar zich toe trekken. Laurens Sweeck werd derde.

Lars van der Haar is de nieuwe leider in de Superprestige. Hij heeft nu één punt voorsprong op Quinten Hermans.

Winnaar Iserbyt: “Ik was niet zo goed gestart. Toon Aerts zette van in het begin druk. Ik was toch verschoten dat hij zo snel bergop reed, want de klimmetjes zijn heel lastig. Ik dacht wel dat hij dat moeilijk zou kunnen volhouden. Michael Vanthourenhout en ik hebben hem samen onder druk gezet en uiteindelijk is Aerts toch gekraakt. Ik heb m'n wedstrijd het beste ingedeeld. Toen dat gat viel, was het misschien nog iets te vroeg om te gaan, maar vanaf dan heb ik mijn eigen wedstrijd kunnen rijden.”


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige