Jarige Toon Aerts mag vieren in Boom

Jarige Toon Aerts mag vieren in Boom

Belgisch kampioen Toon Aerts heeft op z’n 26ste verjaardag zijn eerste zege in de Superprestige beet. In Boom reed hij halfweg koers weg van zijn concurrenten. Een sterke Quinten Hermans werd tweede, Tom Pidcock knokte zich naar een derde plaats.

Het lag er modderig en gevaarlijk glad bij in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Quinten Hermans fietste het makkelijkst door het slijk en kleurde de eerste wedstrijdhelft. De Belg van Telenet – Baloise ging er razendsnel vandoor met ploegmaat Corné van Kessel. Uiteindelijk kwamen ook Laurens Sweeck, Toon Aerts en Tim Merlier aansluiten. Voor Merlier en Van Kessel bleek het tempo van Hermans echter al snel te hoog.

Zowel Sweeck als Hermans deden een gooi naar de overwinning, maar het was de jarige Toon Aerts die uitpakte met een daverende demarrage. De afdalingen lagen er door de modder gevaarlijk bij. Aerts bleef niet feilloos, maar kon toch zijn voorsprong uitbouwen.

In de achtervolging werd Laurens Sweeck genekt door pech: kettingproblemen, een valpartij en een schoenwissel waren van het goeie teveel. Tom Pidcock kende dan weer een goeie dag. De jonge Brit kwam na een sterke laatste ronde op het einde aansluiten bij Quinten Hermans. Het werd een spannende strijd om de tweede plaats, maar een foutje van Pidcock – hij kwam in aanraking met een paaltje – werd genadeloos afgestraft door Hermans.

Toon Aerts behaalde zo op zijn verjaardag zijn eerste zege in de Superprestige. Quinten Hermans is de nieuwe leider. De vorige leider, Eli Iserbyt, was niet gestart in Boom.

Winnaar Toon Aerts: “Eindelijk! Sommigen zeiden dat ik nog niet op niveau was. Ik deed de voorbije weken nochtans vaak mee voor het podium, soms zelfs voor de overwinning. Ik kwam telkens een sterke Iserbyt tegen... Ik was een beetje gefrustreerd, maar het is heel leuk dat ik nu wel kan winnen. Vanaf nu moet ik punten inhalen en elke manche blijven presteren.”


Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige