Superprestige start zondag in Gieten

Superprestige start zondag in Gieten

Zondag 13 oktober wordt de Telenet Superprestige veldrijden opnieuw op gang geschoten. En naar goede gewoonte vindt de eerste van in totaal acht manches plaats in Gieten. Een sterk deelnemersveld zakt af naar het noorden van Nederland om te strijden om de eerste zege en meteen ook de eerste leidersplaats in het oudste regelmatigheidscriterium op de kalender.

De voorbije periode gaven al verscheidene renners blijk van een goede vorm. Eli Iserbyt schreef vroeg op het seizoen de eerste twee wedstrijden in de Wereldbeker op zijn naam en ook Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout hebben de zomer duidelijk goed verteerd. Pauwels Sauzen-Bingoal lijkt bijgevolg de te kloppen ploeg te worden.

Mathieu van der Poel zal zichzelf al zeker niet opvolgen in Gieten, hij bouwt nog een rustperiode in na een zwaar en lang seizoen op de weg. En ook Wout van Aert, de tweede van vorig jaar, zullen we nog niet meteen te zien krijgen. Hij werkt nog aan zijn herstel na een val in de Tour de France afgelopen zomer. De taak om het blok van Jurgen Mettepenningen te ontwrichten wordt dus logischerwijs toegeschreven aan de jongens van Telenet Baloise Lions.

Toon Aerts uitte reeds openlijk zijn ambitie om het eindklassement van de Telenet Superprestige binnen te halen. En met onder meer Lars van der Haar, Quinten Hermans en Corné van Kessel heeft de formatie van Sven Nys nog veel waardevolle pionnen in de rangen. Die laatste twee maken in januari 2020 echter wel de overstap naar het nieuwe Tormans CX by Wanty-Gobert.

Wie ook aan de start in Gieten zal verschijnen, is Lars Boom. De ex-wereldkampioen in het veld zal deze winter nog enkele veldritten afwerken in de uitrusting van Roompot-Charles, alvorens de Nederlands-Belgische ploeg ophoudt te bestaan.

Annemiek van Vleuten aan de start bij de dames

Bij de dames elite ging Annemarie Worst vorig jaar aan de haal met de zege op het snelle parcours in Gieten. Ze toonde zich in een spannende strijd de betere van Marianne Vos en Alice Maria Arzuffi, die het podium vervolledigden. Sanne Cant moest na een gemiste start en een inhaalrace tevreden zijn met een zevende stek. De tienvoudige Belgische en drievoudige wereldkampioene is er ongetwijfeld op gebrand om dit jaar beter te doen in de opener van de Superprestige Ladies Trophy.

Tot slot is het uitkijken naar Annemiek van Vleuten. Zij is misschien wel de opvallendste naam op de deelnemerslijst. De Nederlandse van Mitchelton-Scott werd eind september op zeer indrukwekkende wijze wereldkampioene op de weg in Yorkshire. En ze heeft beslist om af en toe nog eens een uitstapje te maken naar het veldrijden, te beginnen op zondag 13 oktober in Gieten.

 

Foto: ©Photopress


twitter#superprestige