Cross Hoogstraten verhuist naar Merksplas

Cross Hoogstraten verhuist naar Merksplas

Meer dan 30 jaar vertoefde de Aardbeiencross in de schaduw van de veilinghallen in Hoogstraten. Noodgedwongen moest de organisatie dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie omdat de beschikbare ruimte op de huidige site te beperkt werd. Dit jaar strijkt de veldrit neer op het domein Merksplas-Kolonie op de grens tussen Merksplas, Hoogstraten en Rijkevorsel.

De veldrit in Hoogstraten is al sinds 1998 een vaste waarde op de kalender van de Superprestige. Ook in het seizoen 2019-2020 maakt de wedstrijd deel uit van het oudste regelmatigheidscriterium op de veldritkalender. Hoogstraten heeft de wedstrijd telkens met veel plezier ontvangen, maar door uitbreidingen van de veilinghallen werd het een steeds grotere uitdaging voor de parcoursbouwers om een attractieve veldrit uit te tekenen. De organisatie moest dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe stek. Met het domein Merksplas-Kolonie werd een nieuwe geschikte locatie gevonden. En daar zijn ze verheugd dat ze een veldrit met dergelijk prestige mogen ontvangen. De renners en rensters zullen er rondjes draaien in de directe omgeving van de strafinrichting van Merksplas.

Attractief parcours

De nieuwe omloop is zeer gevarieerd. De renners rijden over weilanden, zandwegen, bospaden en kasseien. Ook verscheidene hindernissen zoals een brug, balkjes, een zandbak en een schuine kant zullen deel uitmaken van het parcours in Merksplas. Alles zal aanwezig zijn om er een spannende, uitdagende en technische wedstrijd van te maken. De organisatie is ervan overtuigd dat ze hier een aantrekkelijkere cross kunnen aanbieden met betere voorzieningen voor zowel de renners als de supporters en de organisatie.

Wie wint de eerste vernieuwde Aardbeiencross in Merksplas? Afspraak op 9 februari 2020 op het domein Merksplas-Kolonie.


Foto: ©Photopress.be


twitter#superprestige