Zeges voor Jente Michels en Menno Huising

Zeges voor Jente Michels en Menno Huising

De wedstrijden voor nieuwelingen leverden in Hoogstraten overwinningen op voor Belgisch kampioen Jente Michels bij de tweedejaars en de Nederlander Menno Huising bij de eerstejaars.

Bij de tweedejaars had de lottrekking aan de inschrijvingstafel ervoor gezorgd dat zowat alle toppers op de laatste twee startrijen moesten postvatten. Het liet de Nederlander Danny van Lierop toe om de kopstart te nemen, even later nam zijn landgenoot Lucas Janssen over. Toch slaagden enkele favorieten erin om vrij snel tot helemaal vooraan te rijden. De Italiaan Lorenzo Masciarelli was de eerste die daarin slaagde, gevolgd door Jente Michels.

Toen ook de Deen Gustav Wang aansluiting vond, kregen we een kopgroep van drie. Masciarelli werd teruggeslagen door een schuiver, aan zijn Deense gezel had Michels een lastige klant. Toch kon de Belgische kampioen in de tweede wedstrijdhelft stilaan wat afstand nemen, op weg naar zijn zeventiende overwinning van het seizoen.

“Het kostte me redelijk wat krachten om vanop de laatste startrij mijn weg naar voren te vinden, al gold dat voor de meeste favorieten vandaag”, zei Michels. “Toen ik aansloot bij Masciarelli, bleef ik even in zijn wiel zitten om op adem te komen. Ook die Deen keerde terug, na de val van Masciarelli bleven we met zijn tweeën over. Wang maakte als eerste een foutje, maar ook ik kende een hapering en dus moest ik opnieuw beginnen om het verschil te maken. Uiteindelijk bleek ik toch iets sterker, goed voor weer een mooie overwinning.”

Huising houdt Dockx af

Bij de eerstejaars nam Belgisch kampioen en veelwinnaar Aaron Dockx de beste start, de Nederlander Menno Huising was de enige die dicht in de buurt kon blijven. Die kon in de tweede ronde dan ook voordeel halen uit een fout van Dockx aan de balken. De Belgische kampioen had nu een kleine achterstand goed te maken om alsnog naar zijn 23ste zege van het seizoen te kunnen rijden, maar hij slaagde daar niet in. Integendeel, in de slotfase bouwde Huising zijn voorsprong nog gevoelig uit.

“Ik denk dat ik en Aaron elkaar waard waren vandaag”, stelde de Nederlandse winnaar. “Hij kon meteen een kloofje slaan, maar ik merkte wel dat hij vervolgens niet verder kon wegrijden. Het gaatje dichten was anderzijds ook niet vanzelfsprekend, maar toen hij ten val kwam, werden de rollen omgedraaid. Nu had ik een kleine voorsprong. Even leek Aaron opnieuw te zullen aansluiten, maar vervolgens slaagde ik er toch in om de kloof nog wat uit te diepen.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige