Witse Meeussen steviger leider na felbevochten zege

Witse Meeussen steviger leider na felbevochten zege

Witse Meeussen heeft zijn leidersplaats in de Ridley Cup ietwat verstevigd door na een felle strijd wereldkampioen Ben Tulett en man in vorm Ryan Cortjens achter zich te houden. Cortjens volgt nu op drie punten.

De junioren maakten er een prachtig kijkstuk van in Diegem, met tal van aanvallen, reacties en hergroeperingen. Noah Vreeswijk was de eerste die voor de aanval koos, maar na een reactie van Lewis Askey werd de Nederlander weer ingelopen en kregen we dertien renners vooraan. Vervolgens was het Cortjens die versnelde, Meeussen liet zijn naaste belager in het klassement echter niet begaan en pikte aan.

In de derde ronde overbrugde Tulett de kloof vanuit de achtervolgende groep. Na een slipper van Cortjens geraakte de Brit zelfs alleen voorop, met zeven seconden voorsprong op Meeussen en zeventien op Cortjens en Luke Verburg. Een definitieve afscheiding was dat echter niet, want Meeussen reed opnieuw tot bij Tulett en ook Cortjens slaagde erin om zijn achterstand weg te werken. Zo gingen ze met drie de slotronde in, Meeussen pakte op het ideale moment de koppositie en kon als eerste de sprint inzetten, Cortjens geraakte niet meteen in zijn klikpedaal en moest genoegen nemen met plaats drie.

Witse Meeussen: “Strijd op het scherp van de snee”

“Dit was een heel zware wedstrijd waarin Ryan en Ben hun numerieke overwicht probeerden uit te spelen”, zei Meeussen. “Eerst moest ik een kloof op Ryan dichten, daarna was het Ben die me dwong om in de achtervolging te gaan. In de slotronde kon ik heel even een moment van recuperatie inbouwen, waarna ik er op aangeven van de ploegleiding alles aan deed om als leider de zandstrook te kunnen aanvatten. Maar goed ook, want ik had er mijn slechtste passage van de hele wedstrijd. Aan de balkjes kwam ik weer in het wiel en in het park kon ik opnieuw de leiding nemen, daarna ben ik vol de trap op gespurt en was het sprinten tot de finish. Het was in die slotronde op het scherp van de snee, maar daarbij is wel alles correct verlopen.”

“Het was jammer dat ik helemaal op het einde niet in mijn klikpedaal geraakte, maar ik moet eerlijk toegeven dat Witse vandaag toch ook wel iets beter was”, erkende Cortjens. “Ik zat op dat moment immers serieus à bloc, mede doordat ik een ronde eerder al een serieuze achtervolging had moeten doen nadat mijn ketting van het tandwiel was gelopen.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige