Aaron Dockx en Lorenzo Masciarelli beste nieuwelingen

Aaron Dockx en Lorenzo Masciarelli beste nieuwelingen

Aaron Dockx bij de eerstejaars en Lorenzo Masciarelli bij de tweedejaars boekten in Zonhoven respectievelijk hun zestiende en derde overwinning van het seizoen bij de nieuwelingen.

Een plaats op de vierde startrij weerhield Aaron Dockx er niet van om op het met een dun sneeuwlaagje bedekte parcours al in de eersteronde tot helemaal vooraan te rijden. Daar had hij toen nog gezelschap van Kenay De Moyer en Bjorn Koster, maar even later liet hij die al ter plaatse om aan zijn solo richting winst te beginnen. Terwijl Koster wat verder terugviel, kreeg De Moyer in de strijd om de tweede plaats Kay De Bruyckere in zijn spoor. Die kon hij echter opnieuw afschudden, de vanop de laatste rij gestarte Menno Huising werd na een lange inhaalrace nog derde.

“Ondanks een minder gunstige startplaats en een wat minder goede start slaagde ik er toch in om vrij vlot op te schuiven, vooral in het lopen kon ik heel veel plaatsen winnen”, zei Dockx. “De eerste achtervolgers bleven me wel een beetje onder druk zetten en na een pauze van twee weken liep het ook een beetje stroever dan anders, maar al bij al was het gevoel toch vrij goed.”

Ruime kopgroep bij tweedejaars

Intensere strijd was er bij de tweedejaars, waar halverwege Senne Willems, Mathis Avondts, Tibor del Grosso en Lorenzo Masciarelli een kopgroep van vier vormden. Willems moest even later de rol lossen, maar anderzijds kwam dan weer Joost Brinkman aansluiten. Avondts probeerde weg te rijden in de voorlaatste ronde, maar dat lieten zijn gezellen niet toe. Het werd uiteindelijk een tweestrijd tussen de ploeggenoten Masciarelli en Del Grosso, waarbij de Italiaan aan het langste eind trok.

“Ik schat deze overwinning toch wel iets hoger in dan die in Ronse en Wachtebeke”, verklaarde Masciarelli, die wordt begeleid door Nico Mattan. “Met crossen op sneeuw heb ik niet veel ervaring en eigenlijk mis ik nog wat techniek om op een slipperig parcours helemaal tot mijn recht te komen. Er waren stukken waar ik zeker niet de beste was in de kopgroep, maar ik lette tijdens de wedstrijd goed op waar ik wel het verschil kon maken en daar heb ik dan in de slotronde mijn beslissende versnelling geplaatst.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige