Estse en Nederlandse winst bij de nieuwelingen

Estse en Nederlandse winst bij de nieuwelingen

Bij de nieuwelingen waren de Vlamingen niet aan het feest in Ruddervoorde. Met de Est Frank Aron Ragilo bij de eerstejaars en de Nederlander Matyas Kopecky bij de tweedejaars gingen buitenlanders met de zege aan de haal.

Net als vorige week in Boom heel wat inschrijvingen en daardoor een opsplitsing in eerste- en tweedejaars. Bij de eerstejaars verdween de spanning vrij snel uit de wedstrijd. De Est Frank Aron Ragilo zette de concurrentie al in de openingsronde op een tiental seconden achterstand. Die voorsprong kon hij vervolgens nog licht uitdiepen. Aanvankelijk werd de eerste achtervolgende groep gevormd door Kenay De Moyer, Dario Van der Heijden en Jori Van de Sompel, maar vervolgens kwamen ook Iben Rommelaere en Lauri Tamm zich nog mengen in de strijd. In de slotronde scheidden Rommelaere en De Moyer zich af, waarna eerstgenoemde zich de snelste toonde in de sprint.

Voor Ragilo was het de eerste Vlaamse zege, nadat hij al derde werd in Boom en tweede in Eversel en Neerpelt. “Voorlopig zal het ook de laatste zijn, want vandaag keer ik nog terug naar huis”, zei de winnaar. “Het is nog niet zeker of er later in het seizoen een vervolg komt in Vlaanderen, maar dit luik is dus in ieder geval in schoonheid afgesloten. Ik heb het verstandig proberen aanpakken door niet de hele tijd alles te geven, maar wat reserve in te bouwen. In het loopwerk heb ik het grootste verschil gemaakt.”

Kopecky in een sprint met twee

Bij de tweedejaars bleef het wel spannend tot helemaal op het einde. Na één ronde kwam een viertal met de Nederlanders Lucas Janssen en Mathias Kopecky, Pieter Pauwels en de pas vanop de vierde rij gestarte Jente Michels samen door. Pauwels moest vervolgens snel enkele seconden prijsgeven, de andere drie bleken elkaar waard en gingen samen de slotronde in. Daarin namen Kopecky en Michels afstand van Janssen, Kopecky ging de sprint aan en Michels bleek niet meer in staat om hem te remonteren.

“Ik ben geen topsprinter, als leider aan de sprint beginnen is dan ook heel belangrijk voor mij”, stelde Kopecky. “Ik had het wel enkele keren geprobeerd om voordien al afstand te nemen, maar mijn concurrenten kwamen telkens vrij vlot terug. Met zoveel wind was het ook niet evident om lang alleen te rijden. In de slotronde heb ik alles gegeven in het zand, het lukte om een heel klein kloofje te slaan en dat heb ik in de laatste rechte lijn kunnen vasthouden.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige