Lennert Belmans maakt verschil in tweede wedstrijdhelft

Lennert Belmans maakt verschil in tweede wedstrijdhelft

Eerstejaars Lennert Belmans toonde zich in Boom de beste in de tweede manche van de Ridley Cup voor junioren. Hij maakte het verschil in de tweede wedstrijdhelft en won voor Yorben Lauryssen en Joachim Van Looveren. Yente Peirens viel net naast het podium, maar wordt wel leider in de stand.

Op het snelle parcours was het niet eenvoudig om weg te rijden en half koers kwam dan ook nog een kopgroep van acht renners door. Naast het genoemde viertal waren daar ook Michael Bervoets, Tomas De Laet, Lennert Meulemans en Emiel Verstrynge nog bij. In de vierde van zes ronden vond Belmans de tijd gekomen om te versnellen. Peirens probeerde mee te schuiven, maar slaagde niet in zijn opzet en werd in de rol van eerste achtervolger afgelost door Lauryssen.

Lauryssen bleef Belmans onder druk zetten, maar die hield knap stand en boekte zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder won hij al een wedstrijd in Denemarken. Peirens werd ook nog voorbijgereden door Van Looveren, de vierde plaats kon hij wel vasthouden.

“Op dit snelle parcours was het belangrijk om een goede start te nemen, maar door een schakelfout geraakte ik niet al te goed weg”, zei Belmans. “Ik moest dus meteen in de achtervolging, maar al bij al geraakte ik vrij vlot vooraan. De kopgroep was omvangrijk, waardoor het niet evident was om je goed vooraan te positioneren. Uiteindelijk sloegen we met drie of vier renners toch een kloofje, waarna ik in de loopstrook het verschil probeerde te maken. Dat lukte, maar ik moest diep blijven gaan om Lauryssen achter mij te houden.”

Voor Peirens was de verworven leidersplaats in de Ridley Cup niet meer dan een troostprijs. “Ik had gehoopt op een selectie voor de Wereldbeker in Bern van morgen, maar die kwam er niet en ik wilde hier dan ook antwoorden met de pedalen. Nog voor Lennert versnelde, had ik zelf al eens een demarrage geplaatst. Toen hij dan ging, probeerde ik mee te gaan, maar ik trapte even serieus op mijn adem. Daardoor kwamen er nog enkele anderen voorbij en zat zelfs een podiumplaats er niet meer in. De leidersplaats is een kleine troost, maar een hoofddoel is deze Ridley Cup niet echt.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige