Elite en beloften rijden samen in 37ste Telenet Superprestige

Elite en beloften rijden samen in 37ste Telenet Superprestige

Het Van der Valk Hotel in Diegem is al enkele jaren de vaste plaats van afspraak om enkele dagen voor de echte start in het Nederlandse Gieten de Telenet Superprestige officieus op gang te schieten. Het was maandagavond niet anders.

De Telenet Superprestige staat voor traditie, maar vernieuwing wordt daarbij niet geschuwd. Dé nieuwigheid voor het seizoen 2018-2019 is dat eliterenners en beloften voortaan in één en dezelfde wedstrijd zullen rijden. De beloften (U23) krijgen wel nog een apart klassement – voor het eerst gebeurt dat overigens ook bij de dames – met een eigen prijzenpot. Beloften die het uitstekend doen over de acht wedstrijden kunnen na de laatste manche in Middelkerke eigenlijk dus tweemaal langs de kassa passeren.

Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal), wereldkampioen bij de beloften, kijkt deze wijzigingen met een positief gevoel tegemoet. “Ik hoop in eerste instantie veel te kunnen opsteken. Veel eerstejaarsbeloften zullen misschien niet heel tevreden zijn met deze verandering en ook ik zal ongetwijfeld wel een keer tegen de spreekwoordelijke muur aanrijden, maar ik zie het als een mooie kans om te zien hoever ik nog van het niveau van de profs verwijderd ben. Ik kijk er enorm naar uit om me te tonen.”

De wedstrijden zelf zijn dezelfde acht als vorig seizoen, toen Boom als nieuwkomer werd verwelkomd. Enkel de volgorde is licht gewijzigd. Zonhoven, vorig jaar midden oktober nog de tweede wedstrijd in de serie, is verhuisd naar midden december en is daarmee nu de vijfde manche geworden.

Laurens Sweeck, de voorbije twee jaar derde in het eindklassement van de Telenet Superprestige, hoopt opnieuw op een podiumplaats. “Het podium is inderdaad het doel”, aldus de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “We zien in de loop van het seizoen dan wel op welk schavotje we kunnen mikken. Ik begin altijd goed aan de Superprestige en hoop ook in Gieten met een positief gevoel te kunnen starten.”

Ook Toon Aerts (Telenet Fidea Lions), in prima doen met twee zeges in de Verenigde Staten, hoopt zondag mee te doen voor de overwinning. “Ik ben met een heel goed gevoel uit de States teruggekomen en heb afgelopen zondag nog rust genomen met het oog op de Superprestige. We zien komend weekend wel hoe de benen zijn, maar ik denk alvast dat er veel renners zullen meedingen naar de overwinning op het snelle parcours in Gieten.”

Renners en rensters met een vast contract

Elite en beloften: Wout van Aert – Mathieu van der Poel (Ned) – Lars van der Haar (Ned) – Laurens Sweeck – Toon Aerts – Michael Vanthourenhout – Eli Iserbyt – Thomas Pidcock (GBr) – Joris Nieuwenhuis (Ned) – Quinten Hermans – Tim Merlier – Jens Adams – David van der Poel (Ned) – Gioele Bertolini (Ita) – Gianni Vermeersch – Daan Soete – Michael Boros (Tsj) – Jakob Dorigoni (Ita) – Sieben Wouters (Ned) – Adam Toupalik (Tsj) – Jens Dekker (Ned) – Toon Vandebosch – Stan Godrie (Ned) – Nicolas Cleppe – Thijs Aerts – Ben Turner (GBr) – Dieter Vanthourenhout – Diether Sweeck – Thomas Joseph – Kevin Pauwels – Tom Meeusen – Wietse Bosmans – Loris Rouiller (Zwi) – Ryan Kamp (Ned) – Thymen Arensman (Ned) – Tomas Kopecky (Tsj) – Joshua Dubau (Fra) – Lucas Dubau (Fra) – Daniel Tulett (GBr)

Dames: Sanne Cant – Maud Kaptheijns (Ned) – Eva Lechner (Ita) – Alice Maria Arzuffi (Ita) – Ellen Van Loy – Nikki Brammeier (GBr) – Sophie de Boer (Ned) – Annemarie Worst (Ned) – Laura Verdonschot – Elle Anderson (USA) – Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) – Alicia Franck – Fleur Nagengast (Ned) – Karen Verhestraeten – Marthe Truyen – Inge van der Heijden (Ned)

Kalender

14 oktober 2018: Gieten (Ned)

20 oktober 2018: Boom

28 oktober 2018: Ruddervoorde

11 november 2018: Gavere

16 december 2018: Zonhoven

30 december 2018: Diegem

10 februari 2019: Hoogstraten

16 februari 2019: Middelkerke


Foto's ©Photopress.be


twitter#superprestige