Pidcock pakt dagzege, Wouters is eindwinnaar

Pidcock pakt dagzege, Wouters is eindwinnaar

Tom Pidcock heeft in Middelkerke de slotmanche van de Sport Vlaanderen Trofee bij de beloften gewonnen. De Brit kwam na een mindere start snel opzetten en reed nog voor half koers naar de leiding. Sieben Wouters moest hemel en aarde verzetten om zich van de eindwinst te verzekeren.

Toon Vandebosch nam de beste start in de U23-categorie. De belofte van Corendon-Circus zag Eli Iserbyt en Adam Toupalik in zijn spoor volgen. Onder meer Jens Dekker en Tom Pidcock moesten vanuit de achtergrond terugvechten.

Maar vooral Pidcock kwam heel snel naar de kop van de koers. En toen Iserbyt een paar kleine foutjes maakte, profiteerde het Britse talent optimaal en fietste naar de leiding. In de tweede koershelft breidde hij zijn voorsprong verder uit. Alleen een lekke band kon Pidcock nog even in verlegenheid brengen, maar uiteindelijk liep hij toch weer verder uit. Iserbyt hield makkelijk stand op plaats twee, terwijl Jens Dekker vanuit de achtergrond was opgerukt naar een derde plaats.

Sieben Wouters houdt nipt stand

Een extra wedstrijd in de koers was die voor de eindzege in de Sport Vlaanderen Trofee. SiebenWouters versus Adam Toupalik en - in iets mindere mate - Jens Dekker. Wouters trok aan het langste eind. Hij finishte slechts tiende, maar ook Adam Toupalik moest vrede nemen met een verre ereplaats. Hij werd zesde.

"Hoe spannend was dit?", aldus Wouters na afloop. "Rekenen en tellen? Euh... Vooral zo hard mogelijk proberen fietsen. Ik merkte vorig weekend al dat het beste er af was. Dat is vandaag nog eens bevestigd. Gelukkig had ik mijn ploegmaat Yannick Peeters hier in de buurt. Hij heeft hier echt mooi ploegwerk geleverd. En die eindzege is uiteindelijk toch een mooi einde van het seizoen."

Foto's: ©Photopress.be/Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige