Lennert Belmans in slotfase iets sterker dan Ward Huybs

Lennert Belmans in slotfase iets sterker dan Ward Huybs

In Middelkerke heeft Lennert Belmans zijn elfde overwinning van het seizoen bij de nieuwelingen geboekt. Na een spannend duel ging hij nipt Ward Huybs vooraf. Lucas Janssen had als derde meer dan een minuut achterstand.

Belmans en Huybs zetten de concurrentie van bij de start op ruime achterstand. Salvador Alvarado, een van de favorieten, werd weliswaar teruggeslagen door een val, maar ook hij kon nadien niets van zijn opgelopen achterstand goedmaken. Hij rukte wel op naar de derde plaats, al moest hij het gezelschap van Lucas Janssen en Emiel Verstrynge dulden.

De strijd tussen Belmans en Huybs was heel boeiend. Eerst kon Huybs enkele seconden voorsprong nemen, maar Belmans sloot opnieuw aan en reed op zijn beurt tot acht seconden weg van Huybs. Ook dat was nog niet definitief, want Huybs slaagde erin om opnieuw aan te pikken. In de slotronde bleek Belmans dan toch iets sterker dan zijn concurrent. In de strijd om de derde plaats trok Janssen aan het langste eind.

“Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn zag ik dat ik voldoende voorsprong had om niet meer verontrust te worden”, zei Belmans. “Ik had in de slotronde enkele lengten verloren op een stukje bergop waar Ward naar boven reed, terwijl ik er van de fiets moest. Toen ik weer aansloot, ging ik meteen vol door. Eerder in de wedstrijd had ik al eens een mooi kloofje kunnen slaan, maar toen ik op diezelfde strook bergop probeerde om ook zelf naar boven te rijden, reed ik me helemaal vast waardoor die bonus meteen helemaal verdween.”


Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige