Cant houdt Kaptheijns af en boekt derde eindzege

Cant houdt Kaptheijns af en boekt derde eindzege

Ook na drie jaar Superprestige Ladies Trophy blijft Sanne Cant de enige naam op de erelijst. Na een hevige strijd hield de wereldkampioene in Middelkerke haar enige concurrente Maud Kaptheijns achter zich. Laura Verdonschot werd derde.

Vooraf was de situatie duidelijk. Cant leidde in het klassement met één punt voorsprong op Kaptheijns, maar moest desondanks zeker voor de Nederlandse finishen. Als Kaptheijns één plaats beter deed en op gelijke hoogte zou komen, dan zou ze eindlaureate worden op basis van het aantal dagoverwinningen.

Gedurende één ronde duldde het duo het gezelschap van Verdonschot, Ceylin del Carmen Alvarado, Loes Sels en Ellen Van Loy, daarna reden ze weg om er een echt onderling duel van te maken. Het werd een schitterende strijd, waarbij ze om de beurt konden profiteren van de foutjes van de andere. In ronde drie sloeg Cant een eerste kloofje, maar een matige passage door het zand liet Kaptheijns toe om terug te keren. Een ronde later werden de rollen omgedraaid, met nu Kaptheijns die vijf seconden voorsprong verzamelde. Nu maakte de Nederlandse echter haar slechtste passage door de lange zandstrook en weer werd het duo herenigd.

Met zijn tweeën gingen ze dan ook de slotronde in. Het was Cant die in het veld meteen een serieuze versnelling plaatste om Kaptheijns onder druk te zetten. De wereldkampioene vocht een bonus van vijf seconden bijeen en hoewel ze ook in die slotronde niet helemaal foutloos bleef, was dat beslissend.

Sanne Cant: “Een meer dan geslaagd seizoen” 

“Ik won deze winter de drie kampioenstruien en pak nu na de Wereldbeker ook een tweede klassement, een meer dan geslaagd seizoen dus”, concludeerde Cant. “Het was vandaag wel nog heel lastig. Het parcours leek met de minuut minder vlot te bollen, er volgden onvermijdelijk foutjes en dat zorgde voor wisselende kansen tussen mij en Maud. Mijn doel was sowieso om in de slotronde vol door te trekken, aan het publiek hoorde ik op zeker moment dat er een kloof was. Even later zag ik dat na een bocht ook zelf, vervolgens kon ik de foutjes beperken en dat bleek te volstaan voor winst en de eindzege in de Superprestige.”

“Ik denk dat we allebei de nodige fouten hebben gemaakt”, zei ook Kaptheijns. “Die zorgden voor druk, het publiek reageerde dan ook telkens meteen en zo kwam er nog wat meer druk. Het was in ieder geval een mooie strijd. Eén keer dacht ik dat ik echt weg was van Sanne, maar net dan had ik mijn slechtste passage door het veld en in geen tijd zat ze opnieuw in mijn spoor. Het is jammer dat ik met vier dagzeges naast de eindwinst grijp, maar Sanne heeft meer punten en dan verdien je het om te winnen.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige