Zege brengt Cant als leidster naar slotmanche

Zege brengt Cant als leidster naar slotmanche

Sanne Cant trekt komende zaterdag als leidster naar de slotmanche van de Superprestige Ladies Trophy in Middelkerke. In Hoogstraten was ze duidelijk de beste, Maud Kaptheijns en Helen Wyman mochten mee op het podium. Kaptheijns volgt in de stand op amper één punt en behoudt alle kansen op eindwinst.

Cant heeft duidelijk nog niets ingeboet van de conditie die haar in Valkenburg een tweede opeenvolgende wereldtitel opleverde. Van bij de start voerde ze het tempo op en hoewel Kaptheijns wel een poging deed om in de buurt te blijven, moest de Nederlandse al snel ervaren dat de snelheid van Cant te hoog lag voor haar. Kaptheijns dreigde zelfs terug te vallen tot bij een ruime achtervolgende groep met Nikki Brammeier, Ellen Van Loy, Helen Wyman, Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado.

Dat kon de Nederlandse net vermijden, maar van haar ondertussen opgelopen achterstand van ruim twintig seconden kon ze op geen enkel moment iets goedmaken. De kloof werd in de tweede wedstrijdhelft steeds groter, Kaptheijns zag in de slotfase zelfs Wyman naderen en haar tweede plaats bedreigen. De Nederlandse hield net stand en zo trekt ze met één punt achterstand op Cant naar de slotmanche in Middelkerke. Dankzij haar vier overwinningen in het begin van het seizoen is één plaats voor Cant finishen altijd genoeg om de eindzege in de Superprestige Ladies Trophy binnen te halen. Al blijft dat tegen de wereldkampioene in haar huidige conditie hoe dan ook een heel zware opdracht.

Maud Kaptheijns: “Geprobeerd om Sanne te volgen”

“Op 45 minuten kan er veel gebeuren”, zei Kaptheijns. “Pech wens ik niemand toe, dus ik hoop dat we er aan de kust een mooi en eerlijk duel van kunnen maken. Ik heb vandaag geprobeerd om met Sanne mee te gaan, maar ze was te sterk. Ik wilde de schade met het oog op het klassement echter absoluut beperken tot één punt. Ik moest er heel diep voor gaan, want in de slotronde maakte ik een foutje aan de brug en vervolgens geraakte ik wat op de sukkel.”

Sanne Cant: “Verwacht dat Maud schade zou beperken”

Sanne Cant was uiteraard heel tevreden met haar achttiende overwinning van het seizoen. “Ik voelde me heel goed en kon snel oprukken naar de kop, maar dat ik zo vroeg in de wedstrijd een kloof kon slaan, was toch wat onverwacht. Met de hevige wind was dat ook niet meteen de bedoeling, maar als je een voorsprong hebt, moet je die ook niet zomaar uit handen geven. Voor de eindzege blijft het met amper één punt voorsprong spannend. Ik had niet anders verwacht dan dat Maud de schade hier zou kunnen beperken. Hopelijk spelen pech of plotse ziekte geen rol komende zaterdag. In Middelkerke wint dan normaal gezien de beste.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige