Wereldkampioen Iserbyt de beste belofte

Wereldkampioen Iserbyt de beste belofte

Eli Iserbyt heeft de voorlaatste manche van de Sport Vlaanderen Trofee bij de U23 gewonnen. In Hoogstraten maakte hij snel komaf met de concurrentie. Leider Sieben Wouters kende een complete offday en ziet zijn riante bonus in de het klassement ferm gedecimeerd.

Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt heeft de Superprestigemanches van de voorbije winter bij de profs afgewerkt. Als test, met het oog op de toekomst. Maar de slotmanches, dus zowel Hoogstraten vandaag als Middelkerke volgende week, rijdt de West-Vlaming dus wel in zijn eigen leeftijdscategorie.

"Omdat ik me plots realiseerde dat ik anders amper nog mijn regenboogtrui kan tonen", bekent Iserbyt. "En dat vind ik best jammer. Daarom heb ik beslist om ook de Superprestigemanches bij de beloften te rijden."

En - zeker bij afwezigheid van Tom Pidcock - is de Marlux-Bingoalrenner in die categorie duidelijk de beste. Zo ook op het modderige parcours van Hoogtraten. In de openingsfase had hij nog wel het gezelschap van onder meer Thijs Aerts, Jens Dekker en Adam Toupalik. Maar zodra Iserbyt het gashendel wat verder opendraaide, zag je de rest naar adem happen.

"Twaalfde zege. Dat is even goed als in mijn eerste beloftenjaar"

"Ik was nochtans niet top, top", wist Iserbyt na afloop te vertellen. "Maar blijkbaar toch wel goed genoeg om de wedstrijd naar mijn hand te zetten. Mijn twaalfde zege van het seizoen en daarmee doe ik nu al even goed als twee jaar geleden, mijn tot nu toe beste seizoen bij de U23. Dat vond ik toch een belangrijk doel."

Thijs Aerts (foto rechts) en Jens Dekker werden tweede en derde. Tegenvaller van de dag was Sieben Wouters. De leider in het klassement kende een moeilijke week (lees: was wat ziekjes) en dat betaalde hij cash. "Zeker in zulke zware koersen", aldus de Nederlander. "Ik heb nog geprobeerd om hier toch zo fris mogelijk aan de start te staan, maar dat is toch niet echt gelukt." Wouters gaf op en ziet zijn voorsprong in het klassement zakken tot zeven punten op Adam Toupalik. "Een ramp is dat niet, maar toch... Ik zal me nog goed moeten opladen voor de slotmanche in Middelkerke."

Valse start

Nog dit: de wedstrijd werd een beetje ontsierd door een valse start. Die werd gegeven met een fluitje in plaats van de gebruikelijke lichten, maar de renners waren daarover niet ingelicht. "Alleen jammer dat ze ons toch een volle ronde lieten rijden", klonk het achteraf bij zowel Iserbyt als Sieben Wouters. "We vragen ons af of die herstart echt nodig was." Toch wel, want onder meer Thijs Aerts en Jelle Schuermans stonden nog te wachten in de startzone...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige