Pidcock 'met overschot' naar derde SP-winst

Pidcock 'met overschot' naar derde SP-winst

Thomas Pidcock was - in het donker - de beste in de Diegemse beloftenwedstrijd. Al in de tweede ronde reed het Britse talent weg van zijn kompanen Thomas Joseph en Sieben Wouters. De Nederlander toonde zich de sterkste in de strijd voor de tweede plaats en neemt nu echt een optie op eindwinst in de Sport Vlaanderen Trofee.

Toegegeven, Pidcock was oppermachtig. Hij bouwde snel een kloof uit van een vijftiental seconden en die hield hij al bij al gemakkelijk vast. "Op die ene uitschuiver na", kon hij er achteraf om lachen. "Ik verslikte mij in de balkjes en ging overkop. Maar ik had gelukkig voldoende voorsprong. En uiteindelijk reed ik vandaag toch wel met overschot rond. Moest het nodig zijn, kon ik nog een tandje bijsteken."

Pidcock, die de overgang van oud naar nieuw in ons land 'viert' om maandag ook de GP Sven Nys af te werken, haalde het met een tiental seconden voorsprong op Sieben Wouters, die zich de tweede plaats toeëigende. "Daar kan ik mee leven", klonk het bij de Nederlander. "Ik schrok zelfs dat we tot twee keer toe zo dicht bij Pidcock kwamen. Tot ik op het scherm zag dat hij over de kop was gegaan bij de balkjes. Maar belangrijker is dat ik mijn voorsprong in het klassement nog verder uitbreid. Samen met het WK is eindwinst in de Superprestige echt wel een doel op zich."

De derde plaats was voor West-Vlaming Thomas Joseph. "Een opsteker", noemde de Kemmelnaar het. "De voorbije weken viel het meermaals tegen, ook door pech. Blij dat ik eindelijk nog eens op het podium sta. Op die manier sluit ik 2017 toch in schoonheid af en kan ik met vertrouwen vooruitblikken op wat komt."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige