Europees kampioen Loris Rouiller demonstreert

Europees kampioen Loris Rouiller demonstreert

Loris Rouiller won in Diegem de zesde manche in het kader van de Ridley Cup voor junioren. De Zwitserse Europese kampioen reed bijna de hele wedstrijd solo aan de leiding. Ryan Kamp werd tweede en komt in de stand één puntje dichter bij leider Tomas Kopecky, die derde werd.

Pim Ronhaar, voor de start derde in het klassement, was het grootste slachtoffer van een massale valpartij kort na de start. Met een afgebroken achterderailleur moest de Nederlander opgeven. Gerben Kuypers, vrijdag nog de beste in Bredene, had de kopstart genomen, maar al snel zag hij Rouiller voorbijrijden en ook meteen een kloof slaan. Achter de Europese kampioen vormde zich een achtervolgende groep met naast Kuypers ook nog Kamp, Kopecky, Luke Verburg, Jarno Bellens en Mees Hendrikx.

In de tweede van vijf ronden deed Hendrikx een poging om op zoek te gaan naar de leider, maar naderen deed hij niet en even later werd hij opnieuw bijgehaald door zijn vroegere gezellen. Enkel Verburg had de rol ondertussen moeten lossen. De voorsprong van Rouiller bleef groeien, net voor het ingaan van de slotronde versnelde Kamp met het oog op de tweede plaats. Hendrikx werd op dat moment teruggeslagen door een lekke band en zag zijn kans op een dichte ereplaats meteen verdwijnen. Kopecky hield Kuypers van de derde plaats.

Rouiller: “Niet bedoeling om zo snel alleen door te gaan”

“Het was zeker niet de bedoeling om zo snel alleen door te gaan”, stelde Rouiller, die in de slotronde volop kon genieten van zijn zege en de aanmoedigingen van het publiek. “Je weet nooit vooraf hoe een wedstrijd zal verlopen, anders zou het wel heel gemakkelijk zijn. Na de zandstrook zat er niemand meer in mijn spoor en omdat ik een goed gevoel had, besliste ik om al vol door te gaan. Het parcours was best technisch door de modderige stroken en het zand en dat soort werk ligt me wel. In de late namiddag bij kunstlicht rijden is eens wat anders, maar de sfeer in de crossen in Vlaanderen ben ik ondertussen wel al gewend. Dat blijft heel motiverend om het beste van jezelf te geven.”

Foto: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige