Tom Pidcock dartelt door de modder

Tom Pidcock dartelt door de modder

Voor wie er nog aan twijfelde: Thomas -Tom- Pidcock is hét supertalent in het veldrijden. In Gavere pakte de Brit zijn tweede zege in de Sport Vlaanderen Superprestige voor beloften. Pidcock reed net voor half koers weg van Sieben Wouters, die zijn leidersplaats in het klassement verstevigt.

Het was trouwens Sieben Wouters die in de eerste ronde de beste indruk gaf, gevolgd door zijn ploegmaat Yannick Peeters, Adam Toupalik, Tom Pidcock zelf en Yannick Peeters. Nog verderop volgden Thomas Jospeh en Thijs Aerts. Opmerkelijk: op Pidcock na - die is pas eerstejaars - vonden we voorin alleen maar vierdejaarsbeloften. Je hebt immers toch wat body nodig op een zware omloop als die van Gavere. Of het moet zijn dat je een supertalent bent, zoals de jonge Brit.

Peeters kende iets later een terugval, net als Toupalik, waardoor Wouters en Pidcock zich afzonderden. En net voor half koers had ook Sieben Wouters begrepen dat hij niet op kon tegen het talent van Telenet-Fidea. Die verdapperde in een lange loopstrook, hield zijn inspanning ook vol op de al even lange klim en sloeg een beslissende kloof.

In de tweede wedstrijdhelft consolideerde Pidcock zijn voorsprong met verve. Sieben Wouters hield op zijn beurt zijn tweede plaats vast en wordt op die manier nog steviger leider in de Superprestige. Voor de derde plaats haalde een uit de achtergrond teruggekeerde Thijs Aerts het nipt van Yannick Peeters. Thomas Joseph reed een tijdlang in derde positie rond, maar viel in de slotronde terug naar plek vijf.

"Dit was een verdomd zware wedstrijd", aldus Pidcock na afloop. "Maar tezelfdertijd heb ik genoten van start tot finish. Dit is gewoon pure cross. Dat ik hier voor het eerst kan winnen, maakt mijn eerste deel van het seizoen helemaal af. In de eerste rondes moest ik nog wat wennen aan het parcours, maar vanaf ronde vier kwam ik er helemaal door."

De Brit trekt nu op stage naar Frankrijk. De komende maand zal hij alleen de Wereldbeker in Bogense rijden. Hij past onder meer voor Zeven en komt pas in Namen terug in competitie.

Foto's: ©Photopress.be/Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige