Pim Ronhaar pakt uit met lange solo

Pim Ronhaar pakt uit met lange solo

Zoals Lennert Belmans een klasse te sterk was bij de nieuwelingen, zo was ook Pim Ronhaar overduidelijk de beste bij de junioren. De eerstejaars reed van start tot finish solo aan het commando, Tomas Kopecky werd na een knappe remonte tweede en blijft leider in de Ridley Cup.

Ook bij de junioren was er niet al te lang spanning wat de eerste plaats betreft. Ronhaar nam resoluut de kop en sloeg meteen een kloof. Len Dejonghe was de enige die aanvankelijk nog een beetje in de buurt kon blijven, maar vervolgens zag hij de renner van Lares-Doltcini steeds verder wegrijden en moest hij steeds meer uitkijken voor de renners die achter hem naderden.

Ryan Kamp gaf een tijdje de indruk dat hij die tweede plaats zou kunnen bedreigen, tot hij wat wegzakte en enkele renners zag voorbijrijden. In de op één na laatste ronde was het dan uiteindelijk Kopecky die na een knappe remonte tot bij Dejonghe geraakte en deze ook snel ter plaatse liet. Een foutje van Ronhaar in de slotronde liet Kopecky zelfs toe om nog sterk te naderen op de leider, maar hem echt bedreigen zat er niet meer in. Dejonghe van zijn kant zag ook de derde podiumplaats nog verloren gaan in het voordeel van zijn ploeggenoot Ryan Cortjens.

Pim Ronhaar: “Dit zijn echt wel mijn rondjes”

“Bij de laatste passage aan de brug maakte ik een fout waardoor ik van de fiets moest”, gaf Ronhaar als verklaring voor zijn trage slotronde. “Het kostte me redelijk wat tijd, maar de buffer was meer dan groot genoeg. Het was een leuke wedstrijd. Modder en wat klimwerk, dat zijn echt wel mijn rondjes. Ik heb dan ook niet getwijfeld om van bij het begin de koers in handen te nemen. Een halve ronde serieus doortrekken bleek voldoende om al een mooie kloof te slaan.”

Met een derde tweede plaats in vijf wedstrijden deed ook leider Tomas Kopecky dus een goede zaak. “Mijn start was op zich wel goed, maar ik kende zeker geen feilloze openingsronde. Door valpartijen voor mij zat ik wat gevangen en ik geraakte aanvankelijk ook niet weg uit de drukte. Op zeker moment zat ik pas rond positie tien, maar uiteindelijk kwam ik toch in een goed ritme en kon ik stilaan opschuiven naar voren en mijn leidersplaats veiligstellen.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige