Lennert Belmans overklast de tegenstand

Lennert Belmans overklast de tegenstand

Lennert Belmans heeft op indrukwekkende manier de nieuwelingenwedstrijd in Gavere naar zijn hand gezet. Thibau Nys en Yorben Lauryssen veroverden de andere podiumplaatsen, maar wel op heel grote achterstand van de winnaar.

Belmans nam de kopstart en na een sterke eerste ronde op een heel modderig parcours kwam hij al met twintig seconden voorsprong door aan de finish. Op dat moment waren Nys en Salvador Alvarado de eerste achtervolgers, Lauryssen volgde nog iets verderop. Deze drie kwamen vervolgens samen, maar hun achterstand op de sterke Belmans werd steeds groter. In de op één na laatste ronde kwam er ook afscheiding bij de achtervolgers, met Nys die zich sterker toonde dan Lauryssen. Alvarado zag een podiumplaats uit de handen glippen.

“Het is niet dat ik zat te wachten op deze omstandigheden, maar een echte moddercross is wel eens plezant”, zei een onder het slijk zittende Belmans. “Ik had een heel goed gevoel en trok na een goede start ook al snel eens stevig door, wat voldoende bleek om een mooie kloof te slaan."

"In de eerste ronde probeerde ik overal zo lang mogelijk te rijden, vanaf ronde twee koos ik soms iets sneller voor lopen en dat bleek zeker niet de tragere optie. In de tweede wedstrijdhelft opteerde ik voor een iets rustiger tempo en probeerde ik vooral in de lange klim en op de loopstroken om het verschil verder uit te diepen.”


Foto's: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige