Van der Poel opnieuw leider na derde SP-zege

Van der Poel opnieuw leider na derde SP-zege

Vorige week in Boom moest Mathieu van der Poel zijn leidersplaats in de Telenet Superprestige even afstaan aan Wout van Aert. Dat puntje achterstand maakte hij in Ruddervoorde goed met een derde zege. De wereldkampioen en Lars van der Haar werden tweede en derde.

Mathieu van der Poel liet er weinig gras over groeien, daar op het domein van de familie Pyfferoen. Al in de eerste ronde sloeg hij een kloofje in de zandbak, waarna hij niet meer achterom keek. Maar wie dacht dat het een gezondheidswandeling zou worden voor de Nederlandse kampioen, kwam toch bedrogen uit.

"De hevige wind maakte het echt lastig om zo lang alleen te rijden. Wout hield het verschil ook de hele tijd beperkt, dus moest ik attent blijven en vermijden om foutjes te maken. Die maakte ik ook niet, waardoor hij op geen enkel moment binnen de tien seconden kwam. Echt verontrust ben ik dus nooit geweest. Wout heeft vandaag echter wel getoond dat hij er stilaan staat."

Van Aert blijft druk zetten

Van Aert gaf effectief nooit af. Een uur lang bleef hij druk zetten op zijn grote rivaal. De voorsprong schommelde de hele wedstrijd lang rond de tien, vijftien seconden.

"Het was vervelend dat ik bij die eerste passage in het zand vast kwam te zitten achter Quinten Hermans", analyseerde Van Aert de openingsfase. "En als je dezer dagen niet meteen in het wiel van Mathieu zit op het moment dat hij versnelt, dan wordt het lastig. Positief is wel dat ik hem de hele wedstrijd lang onder druk kon blijven zetten, dat is de voorbije weken maar zelden gelukt."

“De regen kwam te laat en was niet hevig genoeg om voor extra spektakel te zorgen", vertelde de wereldkampioen er nog bij. "Nu moest je nog niet overwegen om over te schakelen naar rhino’s. Het had eigenlijk beter vanochtend stevig geregend, dan hadden we nog eens een echte moddercross gekregen.”

Ook al reed Van der Poel een hele koers vooruit, het was dus toch een best spannende manche van de Superprestige vandaag. En dat was ook de strijd voor de derde plaats, met onder meer Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Toon Aerts en Lars van der Haar. Maar Vanthourenhout reed lek en Sweeck moest in de finale passen. Van der Haar trok uiteindelijk aan het langste eind en mocht mee op het podium.

Van der Haar niet echt tevreden

Toch was de Jack Russell niet helemaal tevreden. "Ik haalde vandaag niet mijn niveau dat ik voor ogen had. Ik maakte al in de eerste ronde meteen een foutje in de buurt van de materiaalpost en daardoor reed ik de hele tijd achter de feiten aan. Ik ondernam wel een poging om tot bij Wout te rijden, maar dat zat er eigenlijk op geen enkel moment in.”

Aerts werd vierde, Laurens Sweeck maakte de top vijf vol. Michael Vanthourenhout knokte zich ondanks de pech nog terug naar plaats zes, voor zijn jonge ploegmaat Eli Iserbyt.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick - Filip De Greef


twitter#superprestige