Toptalent Pidcock pakt allereerste U23-zege

Toptalent Pidcock pakt allereerste U23-zege

Het Britse toptalent Thomas Pidcock (18) heeft zijn eerste zege bij de beloften op zak. In Boom speelde de Telenet-Fidearenner het slim: hij hield zich een hele wedstrijd gedeisd en plande pas in de slotronde een geslaagde demarrage.

Met zijn zessen kleurden ze in eerste instantie de beloftenwedstrijd: Toon Vandebosch, Adam Toupalik, Thomas Pidcock en het Pauwels Sauzen-Vastgoedservice trio Sieben Wouters-Jelle Schuermans-Johan Jacobs.

Naarmate de koers vorderde, dunde het zestal echter uit. Jacobs viel letterlijk weg, terwijl Vandebosch beetje bij beetje de rol moest lossen. En over halfkoers moest ook Jelle Schuermans de drie overblijvers laten gaan.

Zo kregen we een Tsjech, een Nederlander en een Brit voorin. Ze trokken samen de finale in. In de voorlaatste ronde sloeg Pidcock - die zich tot dan beperkte tot volgen - toe. Met een snedige demarrage pakte hij een handvol seconden. Toupalik drong nog even aan, maar het gaatje dichten zat er niet meer in. Eerste zege van de regerende juniorenwereldkampioen Thomas Pidcock dus.

"Ik vond het een goede wedstrijd van mezelf", reageerde Pidcock achteraf "Alleen dat zandgevoel kan nog beter. Zeker met zicht op morgen in Koksijde, waar het alleen maar zand is. Maar ik reed een verstandige koers." Sieben Wouters, die derde eindigde, wordt door de afwezigheid van Jens Dekker de nieuwe leider in de Sport Vlaanderen Trofee.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige