U23: Jens Dekker verbaast vriend en vijand

U23: Jens Dekker verbaast vriend en vijand

Straffe prestatie van Jens Dekker. De tweedejaarsbelofte van Beobank-Corendon won in Gieten de U23-wedstrijd voor eigen volk. Net voor half koers reed hij weg van de concurrentie.

Yannick Peeters was de eerste aanvaller in de U23-wedsdtrijd. Hij nam een handvol seconden bonus, maar meer ook niet. Achter hem troepten Jens Dekker, Adam Toupalik en Sieben Wouters samen in de achtervolging.

Toen Peeters werd teruggepakt zag het er naar uit dat we op een duel Beobank-Corendon vs Pauwels Sauzen-Vastgoedservice afstevenden. Niet dus. Rond halfkoers was duidelijk dat ex-juniorenwereldkampioen Jens Dekker veruit de sterkste van het hele pak was. Voor eigen volk reed Dekker onhoudbaar weg van zijn concurrenten.

Uiteindelijk was het nog zijn ploegmakker Toupalik die zijn zwaarte belager werd, maar Dekker bedreigen zat er nooit meer in. Integendeel, in de slotfase moest de Tsjech zich nog reppen om Yannick Peeters -die zijn tweede adem had teruggevonden- af te houden. Sieben Wouters werd vijfde.

"Opsteker na moeilijke periode"

"Dit is een enorme meevaller", aldus Dekker na afloop. "Ik had de voorbije dagen echt geen goed gevoel op training, maar vandaag liep het fantastisch goed. Zelfs een valpartij in de tweede ronde kon mij niet afremmen. Laat ons hopen dat ik na het tegenvallende seizoen van vorig jaar nu vertrokken ben. Ik wil die lijn zeker doortrekken."

Toupalik was ook al tevreden met zijn tweede plaats. "In de beginfase voelden de benen echt niet goed aan Ik was duidelijk nog niet gerecupereerd van de wedstrijd van donderdag in Slany (Tsjechi├ź, red). Maar gaandeweg de wedstrijd vorderde werd ik steeds beter. Al was het in de slotfase toch nog op de tanden bijten om Peeters af te houden."

Die Yannick Peeters kon ook leven met plaats drie. "De voorbije wedstrijden in Zwitserland vielen wat tegen qua resultaat, maar het gevoel was telkens goed. Leuk dat ik dat eens kan omzetten in een podiumplaats. Al hoop ik de komende weken toch nog net een tikkeltje sterker te worden."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige