Ryan Kamp houdt Lares-Doltcini-duo af

Ryan Kamp houdt Lares-Doltcini-duo af

Ryan Kamp heeft in Gieten zijn derde seizoenszege behaald. De Nederlander haalde het na een razendspannend duel van Maxim Dewulf en Pim Ronhaar, twee ploegmaats notabene.

Dewulf, Ronhaar en Kamp domineerde de juniorenwedstrijd in Gieten. Een onbegonnen opdracht voor Kamp, zo leek. Omdat het trio toch sterk aan elkaar gewaagd was en Dewulf en Ronhaar dezelfde kleuren vertegenwoordigen.

Maar Ryan Kamp klaarde de klus dan toch. "De vermoeidheid eiste zijn tol in de finale", vertelde Kamp achteraf. "En ik mag toch ook wel een beetje blij zijn dat Maxim en Pim niet echt samenwerkten. Ik had daar best wat schrik van. Maar ze bleven zeer sportief en speelden hun numerieke meerderheid niet echt uit."

De twee ploegmaats zaten er maar beduusd bij. "We hebben zeker niet tegen elkaar gereden, hoor", haastte West-Vlaming Dewulf zich. "Ik denk dat dit gewoon de wet van de sterkste was.

Ronhaar bevestigde: "Kamp wordt deze winter de te kloppen man. Dus een verrassing is zijn overwinning sowieso niet. Maar misschien moeten we toch nog beter samenwerken, Maxim en ik."

In de strijd voor de overige ereplaatsen werd Arno Van Den Broeck vierde, voor Jarno Bellens en Vince Van Den Eynde.

Foto: ┬ęphotopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige