Maud Kaptheijns domineert dameswedstrijd

Maud Kaptheijns domineert dameswedstrijd

Maud Kaptheijns bezorgde Nederland een vierde dagzege in Gieten. En dat na een verbluffende prestatie. De ploegmate van wereldkampioen Wout van Aert domineerde de dameswedstrijd van start tot finish.

Al in de openingsfase sloeg Kaptheijns een kloof. En niemand was bij machte om haar weerstand te bieden. Niet Sophie de Boer, niet wereldkampioene Sanne Cant, noch de Britse meisjes Brammeier en Wyman.

De Europese beloftenkampioene van twee jaar geleden liep steeds verder uit en pakte zo haar eerste seizoenszege. "Dit is een droomscenario dat uitkomt”, lachte Maud Kaptheijns. “Ik wist dat ik de afgelopen weken heel goed bezig was, maar ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik hier zou kunnen winnen. En dan nog op deze manier. Ik merkte dat ik direct goed kon openen. Dat had mijn coach me ook als opdracht meegegeven: koers vrijuit, zonder veel na te denken. Dat is wat ik gedaan heb."

"Op de zandstroken voerde ik de forcing. Het parcours lag me wel. Bovendien heb ik de afgelopen jaren heel veel aan mijn kracht en power gewerkt. Dat loont hier. Ik hoop deze lijn verder door te trekken maar ik blijf netjes met beide voetjes op de grond. Ik ben nog jong, hé."

Cant vs Worst

Ver achter de renster van Crelan-Charles kregen we een spannende strijd voor de beste ereplaatsen. Sanne Cant, die sowieso al niet haar beste dag van het seizoen kende, kreeg het daarin aan de stok met Annemarie Worst, die andere wereldkampioene (beloften). Zo verspeelden beide meisjes in amper vijftig meter tijd hun kansen op een podiumplek. En ze morsten zo ook met kostbare punten in het SP-klassement.

Zo lag de weg open voor een podium met Nikki Brammeier en Sophie de Boer op de nummers twee en drie.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige