Tijdritwereldkampioene start in Gieten

Tijdritwereldkampioene start in Gieten

Leuk nieuws vanuit Gieten, waar op 1 oktober de openingsmanche van de Telenet Superprestige zal worden verreden. De organisatoren slaagden er in om niemand minder dan kersvers wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten naar de Nijslootsweg te halen.

Schrik niet als u een van de komende dagen de deelnemerslijst van de dameswedstrijd in Gieten onder ogen krijgt. Maar liefst 77 dames staan op de voorlopige startlijst. Daarbij een 20-tal nieuwelingen, maar vooral ook alle toppers.

Wereldkampioene Sanne Cant natuurlijk. En beloftenwereldkampioene Annemarie Worst. Maar extra publiekstrekker in Gieten wordt ongetwijfeld die derde wereldkampioene: Annemiek van Vleuten. Die pakte gisteren de regenboogtrui in het tijdrijden in het Noorse Bergen.

Organisator Jantienus Warners: "We zijn uiteraard bijzonder verheugd Annemiek te mogen verwelkomen aan de Nijslootsweg. Ze zakt zelfs met een dubbele opdracht af naar Gieten. 's Morgens geeft ze ook een lezing op het parcours. En 's namiddags gaat ze dus van start in de dameswedstrijd."

Drie wereldkampioenes in een en dezelfde race: het gebeurt niet elke dag!

Foto: ┬ęPhotopress.be


twitter#superprestige