Joris Nieuwenhuis viert verjaardag aan zee

Joris Nieuwenhuis viert verjaardag aan zee

Beloftenwereldkampioen Joris Nieuwenhuis was in Middelkerke eens te meer outstanding. Hoewel hij te laat aan de start was, demonstreerde hij 50 minuten. Alleen Quinten Hermans - die de eindzege pakte - bleef binnen de minuut. Nicolas Cleppe werd derde op 1'09".

De namiddag begon nochtans niet uitstekend voor de Nederlandse topper. "Vorige week in Hoogstraten startte de wedstrijd om kwart na twaalf. Ik dacht toen dat de start om twaalf uur zou gegeven worden en was een kwartier te vroeg. Vandaag gebeurde zowaar het omgekeerde", kon de wereldkampioen er achteraf wel om lachen.

Hij zou uiteindelijk op de vierde rij starten, maar dat bleek duidelijk geen probleem. Al in de eerste ronde reed Nieuwenhuis naar de leiding op het glibberige, maar zware parcours. "Ik had ook geen schrik om hier alleen rond te fietsen. Deze omloop leende zich daar perfect toe." De resterende drie kwartier demonstreerde de wereldkampioen, die in de loop van het seizoen eigenlijk de beloftencategorie ontgroeid is.

Opgave Iserbyt

Ver achter Nieuwenhuis streden Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Nicolas Cleppe voor de dichtste ereplaatsen. Maar Iserbyt viel in de finale steeds verder weg. Hij zou finaal zelfs de wedstrijd verlaten en met problemen aan de achillespees naar het ziekenhuis trekken. Hopelijk valt de schade mee. Iserbyt speelde wel geen rol van betekenis meer in het eindklassement.

Dat deden Hermans en Cleppe wel. Hermans moest in de top vijf finishen om Nieuwenhuis voor te blijven in het eindklassement. Daar slaagde hij dus met bravoure in. "Ik was daar uiteraard ook op gefocust", gaf hij na afloop toe. "Blij dat ik dat heb kunnen vasthouden. Eindwinst in een regelmatigheidscriterium staat altijd mooi op je erelijst."

Nicolas Cleppe werd een mooie derde en dat was ook zijn plek in het eindklassement. De Spanjaard Felipe Ortz - ook al brons op het WK - finishte vierde, Thijs Aerts maakte de top vijf vol.

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige