Pim Ronhaar heerst bij de nieuwelingen

Pim Ronhaar heerst bij de nieuwelingen

De Nederlander Pim Ronhaar heeft de laatste nieuwelingenwedstrijd van het seizoen gewonnen. In een licht ondergesneeuwd Middelkerke nam hij al in de eerste ronde wat afstand van de concurrentie. Lennert Belmans en Witse Meeussen werden tweede en derde.

Pech voor Thibau Nys. De Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen zag zijn wedstrijd al in de eerste ronde verbrod met materiaalproblemen en moest opgeven. Wel goed weg: Pim Ronhaar. Die had in de openingsronde al een kleine bonus op Lennert Belmans. Witse Meeussen volgde toen al op vijftien seconden, een trio met Wout Vervoort, Michael Bervoets en Luke Verburg volgde nog verderop.

Opmerkelijk: de nieuwelingen werkten slechts drie ronden af. Door de weersomstandigheden reden ze immers negen minuten per ronde.

Spannend werd het niet echt. Ronhaar was veruit de sterkste en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en finishte uiteindelijk met een bonus van een kleine halve minuut op Lennert Belmans. Witse Meeussen bleef derde, hij eindigde op 42 tellen van de winnaar. In het duel voor de vierde plaats nam Michael Bervoets in de slotfase afstand van Wout Vervoort en Luke Verburg.

Ronhaar was tevreden met zijn zesde seizoenszege. "Dat glibberige parcours lag me wel. Bovendien nam ik een goede start en maakte ik in het vervolg van de wedstrijd geen fouten meer. Vooral mijn foutloze eerste ronde was een voordeel, omdat er achter mij toch wel wat slippertjes werden gemaakt. Daarna kon ik de kloof relatief makkelijk verder uitdiepen." Morgen in Hulst rijdt Ronhaar zijn laatste wedstrijd van het seizoen.

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick - Filip De Greef


twitter#superprestige