Sanne Cant boekt eerste zege in regenboogtrui

Sanne Cant boekt eerste zege in regenboogtrui

De slotmanche van de Superprestige Ladies Trophy in Middelkerke editie 2017 gaat de geschiedenis in als de eerste wedstrijd ooit die Sanne Cant won in de regenboogtrui. De wereldkampioene versloeg nipt Sophie de Boer, Ellen Van Loy werd derde. Hetzelfde podium in de eindstand.

Wat dit laatste betreft was het even rekenen en checken geblazen. Niet voor de duidelijke eindzege van Cant, maar wel voor de plaatsen twee en drie. De Boer en Van Loy kwamen namelijk allebei uit op 100 punten. In dat geval geldt eerst het aantal starts in de wedstrijden, maar zowel De Boer (Francorchamps) als Van Loy (Diegem) hadden er eentje gemist. En daardoor ging de tweede plaats uiteindelijk naar De Boer, dankzij haar zeges in Ruddervoorde en Hoogstraten.

Terug naar de wedstrijd zelf dan. Die groeide uit tot een lange (bijna 50 minuten!) hevige strijd met het reeds genoemde drietal in de hoofdrol. Van Loy nam zoals wel vaker de beste start, maar na een val kon Cant aanpikken. De wereldkampioene nam op haar beurt wat voorsprong, maar ook zij maakte een schuiver en dat was voor Van Loy voldoende om weer aan te sluiten. Ook de minder goed gestarte De Boer kon de kloof ondertussen overbruggen.

Half koers moest Van Loy definitief afhaken, maar Cant en De Boer bleven er tot helemaal op het einde een boeiend kijkstuk van maken waarbij ze om beurten het verschil leken te kunnen maken. Zo ook De Boer in een zandstrook in de slotronde, maar ook nu weer vocht Cant terug om in de laatste hectometers dan zelf een kleine en nu definitieve kloof te slaan.

Cant: “Weinig fouten maken in cruciale fase”

“Ik ben echt superblij dat het is gelukt om een zege te boeken in de regenboogtrui, de voorbije weken leek het erop dat het dit seizoen niet meer zou lukken”, zei Cant. “De ziekte was nog niet helemaal verdwenen uit mijn lichaam, maar op dit parcours en in deze omstandigheden kwam het minder op conditie aan. Techniek was hier veel belangrijker dan in de vorige wedstrijden. Iedereen maakte weleens een fout, het kwam er vooral op aan om er zo weinig mogelijk te maken en zeker niet in de cruciale fase.”

“De laatste stroken waren wat in het voordeel van Sanne”, stelde De Boer. “Bovendien zat ik stilaan helemaal kapot. Ik sukkelde wat en meteen was ze weg. Mijn start was ook al niet geslaagd vandaag. Ik was heel langzaam weg en werd vervolgens ook wat opgehouden door voor mij vallende rensters. Ik kon de verloren tijd echter vrij snel goedmaken.”

Foto: © Photopress.be / Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige