Jelle Camps zet kroon op het werk

Jelle Camps zet kroon op het werk

Jelle Camps heeft in Middelkerke niet enkel de eindzege in de Ridley Cup voor junioren veiliggesteld, hij heeft er ook nog eens zijn vierde dagzege geboekt. Na een spannende strijd ging hij Yentl Bekaert en Belgisch kampioen Toon Vandebosch vooraf. Deze laatste wipte in de eindstand nog over Thymen Arensman naar de tweede plaats.

Voor de start leek een spannend duel om de eindzege in de maak tussen Camps (100 punten) en Arensman (94). Die strijd kwam er echter niet, want terwijl Camps de kopstart nam, dook Arensman pas rond de vijftiende plaats het veld in. De Nederlandse kampioen zou nooit dichter dan plaats negen komen, uiteraard onvoldoende om Camps nog te bedreigen.

De strijd om de dagwinst maakte veel goed. Vandebosch, die zijn kansen op eindwinst vorige week in Hoogstraten verloren zag gaan, pakte uit met een sterke openingsronde en nam enkele seconden voorsprong op Bekaert. Camps volgde na één ronde als derde op twaalf seconden. Toen Vandebosch even op een lekke tube verder moest, wijzigde de situatie. De sterk terugkerende Camps nam de leiding in handen, voor Bekaert en Vandebosch. En hoewel Camps de slotronde kon aanvatten met een voorsprong van tien seconden, moest hij zich in de slotfase nog reppen om Bekaert voor te blijven.

Camps: “Dit is eigenlijk heel straf”

“Mijn mecanicien riep me toe om in de slotronde nog van fiets te wisselen, maar toen Yentl zo sterk naderde, vreesde ik toch even dat dit de verkeerde optie was geweest”, zei Camps. “Ik kon gelukkig standhouden, maar makkelijk was het niet. Ik was ook voordien immers al heel diep geweest. Na een snelle opening verloor ik veel tijd toen ik door een tegenstander naar de buitenkant werd gedreven waardoor ik van de fiets moest. Het duurde lang voor ik weer vooraan geraakte, ook al omdat ik zelf nog eens een foutje maakte. Uiteindelijk vond ik toch de aansluiting en vervolgens heb ik niet gewacht om zelf het initiatief te nemen.”

“Dat ik in mijn tweede seizoen als crosser al een klassement zou winnen, dat had ik nooit durven voorspellen. Dit is eigenlijk heel straf. Nee, ik heb zeker geen spijt van mijn beslissing om de BMX in te ruilen voor een crossfiets.”

Foto's: © Photopress.be / Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige