Wereldkampioen Nieuwenhuis tikje sterker dan Eli Iserbyt

Wereldkampioen Nieuwenhuis tikje sterker dan Eli Iserbyt

Joris Nieuwenhuis verkeert nog steeds in WK-vorm. In zijn voorlaatste veldrit van het seizoen maakte de kersverse wereldkampioen in de slotfase komaf met Eli Iserbyt. Quinten Hermans werd op afstand derde en blijft leider. Hij voelt wel de hete adem van Nieuwenhuis in de nek.

Sieben Wouters nam in Hoogstraatse beloftenmanche de beste start. Een ronde lang reed hij aan de leiding met onder meer Thijs Aerts, Joris Nieuwenhuis, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans en Eli Iserbyt in het spoor.

In de tweede ronde werden de posities vooraan grondig herschikt. Wouters was de eerste die wegzakte, wat later verloor ook Thijs Aerts terrein. En bij een tempoversnelling van Nieuwenhuis bleef alleen Eli Iserbyt in het spoor, zodat we een duel kregen tussen de nieuwe en de vorige wereldkampioen.

De twee gaven elkaar geen duimbreed toe. Nieuwenhuis, die de balkjes al springend nam, probeerde daar in de slotronde het verschil te maken, maar Iserbyt anticipeerde. "Ik had de voorgaande ronden natuurlijk al gezien dat hij daar telkens wat afstand nam. Daarom sprong ik ook. Maar even later moest ik toch een gaatje laten", aldus de West-Vlaming.

Korte beentjes

Dat was in de modderstrook richting de finish. De korte beentjes van Iserbyt waren daar geen partij voor de lange stelten van Nieuwenhuis. En wie als eerste de loopstrook uitkomt, is in Hoogstraten goed voor winst. "Ik denk dat ik net iets vlotter door de moeilijkere passages kwam", aldus Nieuwenhuis na afloop. "Het doet deugd dat ik die WK-vorm toch nog kan verzilveren. Bovendien loop ik in het klassement een paar punten in op Quinten. Ik geef de hoop zeker nog niet op."

Quinten Hermans, zaterdag nog de beste in Lille, werd derde. "De frisheid in de benen was weg", aldus Hemans na afloop. "Maar met die derde plaats kan ik wel leven." Volgende zaterdag in Middelkerke staat de slotmanche van de Superprestige Topsport Vlaanderen Trofee op de agenda. Hermans verdedigt een voorsprong van vier punten.

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick


twitter#superprestige